FILM TIPS HOMO THEMA

Film tips met homo thema
ADAM AND STEVE - 2005.
De film volgt twee koppels uit New York. Het hetero koppel Rhonda en Michael en het homo koppel Adam en Steve. Beide koppels bekijken de hoogten en laagtes van hun relaties.


ANDER - 2009.
Als de Baskische boer Ander zijn been breekt is hij gedwongen de losse werkracht Jose in te huren. Deze jonge gastarbeider uit Peru veranderd het leven van de boer. Jose krijgt gevoelens voor boer


A JIHAD FOR LOVE - 2007 - Documentaire film.
Over diepgelovige moslims en moslima's die worstelen met de combinatie van hun geloof en seksuele geaardheid. Sharma, homo en moslim trok zes jaar lang door: Iran, India, Pakistan, Turkije enz... om de verhalen van holebi moslims te vertellen.


BACK SOON - 2009
Het leven van Logan staat op zijn kop nadat zijn vrouw is komen te overlijden. Wanneer hij zijn huis probeert te verkopen ontmoet hij Gil. Meteen hangt er een vreemde soort spanning tussen de twee.


BEHIND THE CANDELABRA - 2013 - Film over het leven van Liberacé
Het is 1982. Liberace is een overdreven en markant entertainer en pianist. Als de dan 22-jarige Thorson wordt ontslagen door Liberace, die zijn baas en tevens minnaar is, besluit hij een schadeclaim in te dienen van maar liefst 113 miljoen dollar.


BENT - 1997
Berlijn 1934: vrienden Max en Rudi vallen tijdens de Nacht van de Lange Messen in handen van de nazi's. Ze ontsnappen, maar komen na 2 jaar toch in een concentratiekamp terecht. Max ontmoet er Horst en in het diepste geheim begint er een liefdesaffaire.


BROKEBACK MOUNTAIN - 2005
De twintigers Ennis del Mar en Jack Twist ontmoeten elkaar in de zomer van 1963 op de hellingen van Brokeback Mountain in Wyoming. Tussen de twee schaapsherders ontvouwt zich in het uitgestrekte grasland een bijzondere, onorthodoxe relatie die hun hele leven zal gaan duren.


BROKEN SKY - 2006.
Studenten Gerardo en Jonas zijn verliefd op elkaar en dol op geile vrijpartijen. Dan raakt in de disco Jonas in de ban van een andere jongen, dus zoekt Gerardo troost bij Sergio, die allang achter hem aanzit. Is een gebroken hart te helen door seks met een ander? Is seks hetzelfde als liefde?


BOY CULTURE - 2006.
X een escort-jongen met een enorme bankrekening en 12 rijke klanten, is voor alles in met iedereen, mits er voor wordt betaald. Seks is business. Gevoelens bestaan niet. Toch begint hij stiekem wat te voelen voor zijn huisgenoot Andrew, die nog niet helemaal uit de kast is.


BEAUTIFUL THING - 1996.
Een lange hete zomer: Drie families uit de werkende klasse wonen naast elkaar in een flatgebouw. Sandra is bazin van het buurtcafe ze heeft een relatie met schilder Tony. Naast hen woont Jamies vriend Ste. Ste wordt door zijn broer en drankzuchtige vader misbruikt. Op een nacht blijft Ste bij Jamie slapen.


BEFORE NIGHT FALLS - 2000.
Biografische film over de Cubaanse dichter en schrijver Reinaldo Arenas (1943-1990) die, in Cuba vanwege zijn geaardheid veroordeeld, zijn vaderland ontvluchtte en als ontwortelde Amerikaanse vreemdeling en Aids-patient in 1990 zelfmoord pleegde.


BRUNO - 2009.
De Brits-Joodse komiek Sacha Baron Cohen speelt Bruno, een ultra-homoseksuele modegoeroe met coupe soleil uit Oostenrijk. Bruno is host van de populaire talkshow Funkyzeit mit Brüno. Op een dag gaat er iets mis bij een show en hij plots groot in de modewereld. Waarna hij naar de V.S gaat om rijk te worden.


BROTHERHOOD - 2010
Lars is net uit het Deense leger ontslagen en leeft noodgedwongen bij zijn bemoeizuchtige ouders. Verveling en frustratie drijven hem naar een rechts-extremistische organisatie. Daar ziet leider Michael wel mogelijkheden in de ex-militair. Hij geeft Jimmy een fanatieke skinhead, opdracht Lars in te wijden in de beginselen van het Derde Rijk. Maar in plaats daarvan belanden Lars en Jimmy in bed.


CHILDEREN OF GOD - 2010.
De jonge kunstenaar Johnny gaat naar de Bahama's om inspiratie op te doen. Al snel ontmoet hij Romeo, een aantrekkelijke donkere muzikant. Hoewel Romeo verloofd is, is er overduidelijk aantrekkingskracht tussen de 2 mannen. Romeo heeft wel eerder met mannen geëxperimenteerd, maar de gevoelige Johnny is niet zomaar een een fling.


CRAZY - 2005
Kerst 1960: Zachary komt ter wereld, in een heel gewoon gezin, van vijf jongens met een lieve moeder en norse vader die wel trots is op zijn vijf zonen. En zo begint een mooie kindertijd. Maar Zac wordt groot en zijn puberleven wordt gevuld met muziek van David Bowie, protest en humor.


DER KREIS / THE CIRCLE - 2014
Zurich in de jaren 50. De jonge leraar Ernst Ostertag - verlegen en nog niet volledig uit de kast - wordt lid van de ondergrondse gay organisatie Der Kreis. Deze wordt gezien als het symbool van homo-emancipatie en Zurich is op dat moment de gay hoofdstad van de wereld. Dan leert hij Robi kennen.


DROLE DE FELIX - 2000
Félix is immigrant, homoseksueel en seropositief. Wanneer hij zijn werk verliest, besluit hij orde op zaken te stellen in zijn leven. Zo wil hij naar Marseille gaan om zijn onbekende biologische vader op te zoeken.


EYES WIDE OPEN - 2009
Homoseksueel lovestory drama in de ultra-orthodoxe Joodse gemeenschap van Jeruzalem: na de dood van zijn vader zoekt Aaron, gehuwd en gerespecteerd joods slager, een hulpje voor zijn zaak in Jeruzalem; toevallig komt de jonge dakloze Ezri, Yeshiva , in de winkel en hij wordt aangenomen. Al snel bloeit er iets moois tussen Aaron en student Ezri, maar een buitenechtelijke relatie, zeker een homoseksuele, past niet in de waarden van de streng religieuze gemeenschap en Aarons studiegenoten van de bijbelgroep alsook zijn vrouw zetten de slager onder druk.


FLOATING SKYSCRAPERS - 2014
Kuba, twintiger, is zwemkampioen en woont samen met zijn moeder en vriendin Sylvia en is alleen maar bezig met trainen voor de komende kampioenschappen. Maar in de badkamerhokjes van het zwembad heeft hij stiekem seks met mannen.


FREIER FALL - 2013
Met een veelbelovende carrière bij de politie en een baby op komst, lijkt Marcs leven compleet op orde. Tijdens een trainingsweekend van de politieschool ontmoet hij Kay En die is spontaan en rebels en compleet anders dan hem, maar toch voelt Marc zich verbazingwekkend op zijn gemak bij hem.


FRESA Y CHOCOLATE - 1993
Ontroerende maar vooral humoristische film over de ontluikende vriendschap tussen twee mannen, Diego en David, die in alle opzichten elkaars tegenpool zijn. Diego is kunstenaar en homoseksueel en de revolutie afvallig. David is een revolutionair geschoolde student en hetero. Toch blijken deze tegenstellingen een hechte vriendschap niet in de weg te staan.


GET REAL - 1998.
Steven, 16, kan niet goed voldoen aan de eisen van zijn ouders, en dan spelen ook nog eens zijn hormonen op en valt hij op jongens.


GAY - DE FILM - 2004.
Eerste Nederlandse film over liefde en overspel in de trendy homoscene van Amsterdam, daar maken de nichterige soapacteur Max en tv-producer Pascal samen met kapster Snoes het nachtleven onveilig.


HATE CRIME - 2005.
Robbie en Trey wonen in de buitenwijk van een Texaanse stad (Dallas), met goed contact met de buren. Totdat de streng gereformeerde domineeszoon Chris naast hen komt wonen. Christelijke Chris zet iedereen op tegen Robbie & Trey, en gaat zelfs over op bedreigen, met de Bijbel in de hand.


HOLLOW REED - 1996
Martyn is gescheiden en woont samen met zijn vriend waar hij een relatie mee heeft, Wanneer zijn zoontje op een dag bij hem op de stoep staat met een bebloed gezichtje gaat Martyn op zoek naar de dader. Aangrijpende film.


HORS LES MURS - 2012
Paulo wordt wakker met een kater en naast hem de barman uit het café waar hij eerder was. Het liefdesverhaal van een pianist en een Albanese immigrant.


IMITATION GAME, the - 2014
Over het levensverhaal van Alan Turing, een Britse wiskundige en informaticus. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij voor de Britse crypto-analytische dienst, die als doel had onderschepte gecodeerde berichten van de Duitsers te ontcijferen. Turings grootste verwezenlijking bestond erin om als één van de eersten de Duitse Enigma-codes te breken waardoor de Geallieerden de controle over de Atlantische Oceaan kregen en uiteindelijk de oorlog zouden winnen.


IS IT JUST ME? - 2012
Blaine is zo'n typische jonge gay man: altijd op zoek naar de liefde, maar met weinig succes. Totdat hij Xander, op een chatroom ontmoet. Zij vallen voor elkaar en beginnen een "computer-relatie". En al snel besluiten ze elkaar 'in het echt te zien' voor een koffie. Echter in Blaine's wereldje gaat niets vanzelf. Hij komt erachter dat hij onder het profiel van zijn kamergenoot Cameron aan het chatten is. En Cameron is een sexy go-go danser en natuurlijk verwacht Xander deze kanjer te ontmoeten. Blaine haalt Cameron over om voor hem in te springen tot hij Xander voor zich kan winnen met zijn charme en manier van praten. Als dat maar goed gaat...


JONGENS - 2014
Over Sieger, een sportieve wat gesloten jongen die tijdens de zomervakantie de liefde ontdekt. Die blijkt heel anders te zijn dan hij altijd dacht.


KILL YOUR DARLINGS - 2013 - Naar het waar gebeurde verhaal
Van de moord die enkele legendarische auteurs samenbracht. Allen Ginsberg, Jack Kerouac en William Burroughs ontmoeten elkaar in 1944 in New York, waar ze aan de wieg staan van de Beat Revolution. Een cocktail van vriendschap, verraad en moord leidt tot de geboorte van een rebelse generatie.


LAND OF STORMS - 2014
Szabolcs, een Hongaarse jongen, woont in Duitsland en speelt voor het lokale voetbalteam met Bernard. De twee jongens zijn kamergenoten, beste vrienden en onafscheidelijk. Na een verloren wedstrijd krijgen de twee vrienden ruzie. Szabolcs besluit alleen terug te gaan naar Hongarije naar de boerderij die hij van zijn opa heeft geërfd en hoopt op een makkelijker leven. Zijn eenzaamheid duurt niet lang. Kort na zijn terugkeer ontmoet hij Áron.


LES INVISIBLES - 2012
Mannen en vrouwen, geboren in het Interbellum. Voorts hebben zij niets gemeen, buiten dat ze homoseksueel zijn in Frankrijk en dat ze beslist hebben hun eigen leven te leven in een tijd waar voor hen geen plaats was in de maatschappij. Ze hebben lief gehad, gevochten, verlangd, de liefde bedreven. In deze film vertellen zij over dit rusteloze leven, steeds gekneld tussen de wens gewoon mens tussen de mensen te kunnen blijven.


L'INCONNU DU LAC - 2013
Over een jonge man die zich aangetrokken voelt tot een man die een moordenaar blijkt te zijn. Deze laatste zorgt voor veel opschudding onder de bezoekers van een cruiseplek. De film waarin veel expliciet naakt en homoseks te zien is, werd door critici al geprezen om de manier waarop de gang van zaken op een cruiseplek wordt geschetst. Het gaat mannen echt niet alleen om de seks, maar ze kunnen hier ook onder elkaar helemaal zichzelf zijn.


MAURICE - 1986.
Maurice studeert aan het Trinity college eind deze eeuw. Zijn beste vriend is Durham een nogal provocerende en perverse jongeling. Beide jongens voelen zich sterk tot elkaar aangetrokken.


MAMBO ITALIANO - 2003
Wanneer de zoon van Maria en Gino alleen gaat wonen stort hun leven in. Wat is er fout met bij je ouders blijven wonen tot je gaat trouwen? vragen ze zich af. Wanneer ze horen zoon Angelo gaat samen wonen met diens jeugdvriend Nino, die naast een goede vriend van de familie ook een politieagent is, zijn ze erg opgelucht. Maar dat is van korte duur wanneer blijkt dat Angelo en Nino meer delen dan woonruimte en eigenlijk smoorverliefd zijn op elkaar.


MANDRAGORA - 1997
Film over de homo-prostitutie in Praag, naar de documentaire Body without Soul. Marek, een 15-jarige jongen, trekt naar de grote stad en belandt hard in het hoerenjongens-wereldje. Drugs, klanten met bizarre wensen, zonder condoom in een pornofilm moeten spelen, slaag: alles leidt naar de ondergang. Met een vriendje vlucht hij huiswaarts. Hij is sneller terug in gay Praag dan hij misschien wilde.


MILK - 2008
De film vertelt het verhaal van Harvey Milk (Sean Penn). Harvey Milk was het eerste homoseksuele gemeenteraadslid van San Francisco en was één van de allereerste activisten voor gelijke rechten. Milk leert in deze periode onder andere de activisten Cleve Jones (Emile Hirsch) en Scott Smith (James Franco) kennen waarmee hij verschillende mooie, maar ook dramatische momenten beleeft.


MIXED KEBAB - 2012
Ibrahim Aydin, 27, een Antwerpse Turk, verbergt zijn homoseksualiteit uit schrik voor zijn conservatieve familie die in een kleurrijke multiculturele wijk woont. Bram, zoals hij zichzelf graag laat noemen, leert Kevin kennen, een zachte en knappe jongen van 19 die in het populair eetcafé werkt van zijn extraverte moeder Marina. Furkan, 17, Brams kleine broertje, is een spijbelaar die het niet nauw neemt met de wet. Als Furkan erachter komt dat Bram, die altijd kritiek op hem heeft, een geheim en in zijn ogen pervert dubbelleven leidt, confronteert hij hun vader ermee.


MY BEAUTIFUL LAUNDRETTE - 1985
Racisme, seksualiteit, geweld en politiek onder Thatcher. Naar het toneelstuk van Hanif Kureishi. De Pakistaanse Omar neemt een wasserij over en neemt ex-National Front-lid Johnny aan. Ze worden minnaars. Johnny's vrienden zijn woedend, Omar's familie eveneens.


NOORZEE TEXAS - 2012 - Belgische film.
Verfilming van het boek Nooit gaat dit over van André Sollie - Pim woont met zijn moeder in een achterafstraatje aan de Belgische kust. Pim droomt van een groter, meeslepender leven, waarin hij als prinses en schoonheidskoningin de glansrol speelt. Als Pim 15 is, droomt hij van Gino: zijn buurjongen.


NORMAL HEART - 2014
Over de de opkomst van aids in de homogemeenschap van New York in de jaren tachtig. Julia Roberts speelt Emma Brookner, een dokter in een rolstoel die als een van de weinigen het gevaar van aids onderkent.


OUT IN THE DARK - 2013
Tijdens een van zijn illegale nachtelijke escapades over de grens in Tel Aviv ontmoet Nimr, een Palestijnse psychologiestudent uit Ramallah, de Israëlische advocaat Roy. Ze voelen zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken.


PRIDE - 2014
Het is zomer 1984, Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersvakbond is in staking, om de dreigende sluiting van de mijnen te voorkomen. In Londen besluit een groep van homo- en lesbo-activisten om geld in te zamelen voor de gezinnen van de stakers. In eerste instantie wordt hun initiatief niet in dank afgenomen in het conservatieve mijndorpje. Maar als de staking maanden voortduurt, ontdekken de op het eerste gezicht zo verschillende actievoerders dat ze veel meer voor elkaar kunnen krijgen als ze samen optrekken. En er worden onverwachte vriendschappen gesloten.


PRIEST - 1994.
Greg is een jonge katholieke priester die werd overgeplaatst naar een arme parochie in Liverpool. Hij moet er plaats delen met vader Matthew die er al een tijdje werkt. Greg ontdekt dat de gouvernante de minnares is van Matthew Greg is geschokt. Op een avond trekt Greg naar een homobar daar ontmoet hij Graham.


POSTER BOY - 2004
Mooie student Henry komt op de universiteit liever niet uit de kast als homo, want hij is de zoon van een conservatieve homofobe US Senator. Henry vrijt in de gymzaal met Anthony, aktief in een gay groep. Als Anthony doorkrijgt wiens zoon Henry is, wil hij dat Henry helpt de herverkiezing van pappie kapot te maken.


RAGING SUN RAGING SKY - 2010
Kieri en Ryo, twee Mexicaanse jongens houden onvoorwaardelijk van elkaar. Een liefde die zich uit in een intense en heftige seksuele band. Maar hun samenzijn mag niet duren. Ryo wordt ontvoerd en Kieri gaat op zoek naar zijn soulmate. Zijn reis is niet makkelijk en blijkt mythische proporties aan te nemen...


ROMEOS - 2013
De twintig-jarige Lukas verhuist naar Köln om een jaar lang te werken in de verzorging. Hij trekt in een studentenhuis en begint onder de hoede van zijn beste vriendin Ine het nachtleven van de stad te ontdekken. Hij geniet met volle teugen van de lange zomer en dompelt zich onder in het uitgaansleven. Lukas heeft echter een geheim waar alleen Ine van op de hoogte is. Lukas is als transgender aan het veranderen van vrouw in een man en slikt al een tijd de hormonen.


SKOONHEID - 2012
François, een blanke Zuid-Afrikaan, runt een goedlopende houthandel in Bloemfontein., heeft een mooi huis, een lieve vrouw en 2 kinderen. Zijn leven oogt perfect en hij bezit alle status die hij als Afrikaan nodig heeft. Zo af en toe rijdt hij naar een afgelegen boerderij en blijft hij een avondje weg. Wat daar gebeurt weet niemand. Maar op de bruiloft van zijn dochter ontmoet hij de mooie Christian.


STRIJDERS VOOR DE LIEFDE - 2012 - docu film.
Sipke Jan Bousema gaat op zoek naar homo's en lesbo's in de wereld die elke dag moeten vechten voor hun liefde. In Nederland worden elk jaar openlijk en trots onze verschillen gevierd tijdens de Gay Pride. Een feest dat in heel veel landen onmogelijk is. In 76 landen in de wereld ben je zelfs strafbaar als je het bed deelt met iemand van hetzelfde geslacht. Sipke Jan Bousema reist de wereld rond en onderzoekt hoe het staat met de homo's en lesbo's op deze aardbol in 2012.


SUMMERSTORM - 2005
Zomerse coming out film. Tobi en Achim, al jaren beste vrienden, bezorgen als stuurman en roeier hun roeiteam vele overwinningen. Wanneer ze op zomerkamp gaan wordt alles anders. Tobi is verliefd op Achim maar die is verliefd op een meisje waardoor de jongens uit elkaar groeien.


TOM A LA FERME - 2013
Tom reist naar het platteland om de begrafenis van zijn vriend bij te wonen. Hij ontdekt dat niemand hem daar kent of wist van zijn relatie met de overledene. Een duister spel ontwikkelt zich tussen Francis, de zoon des huizes, en Tom.


TOTAL ECLIPSE - 1995
Naar waargebeurd verhaal. Rimbout is een jonge kunstenaar dichter. Die beschouwt wordt als de inspirator van de rock generatie. Hij is jong, rebels, sadistisch en belust op sex. Zijn zucht naar passie tekent ook het leven van zijn aanbidder Verlaine. Rimbout is getrouwd maar heeft ook een affaire met Verlaine.


TORCH SONG TRILOGY - 1988
Broadway Productie van Harvey Fierstein. Arnold is een Joodse Homo die werkt als DragQueen Ed is een Jonge Leraar die zijn homo zijn angstvallig verborgen houdt voor iedereen. Aangrijpende film.


WAY HE LOOKS, the - 2014
De 15-jarige blinde Leonardo wil graag onafhankelijk zijn, maar zijn overbezorgde moeder laat hem niets alleen doen en op school laat zijn beste vriendin Giovana hem ook geen enkele ruimte om voor zichzelf op te komen. Leo ziet geen andere uitweg dan op uitwisseling te gaan naar het buitenland. Als Gabriel echter nieuw bij hem in de klas komt, verandert alles voor hem


WILDE - 1997
Naar waargebeurd verhaal over oscar wilde. Oscar Wilde een vooraanstaand schrijver komt net terug uit Amerika Hij trouwt de mooie Constance en ze schenkt hem twee zonen. Oscar ontdekt zijn ware aard en begint menig avontuur met jongere mannen Als de vader van één van zijn minaars hem voor de rechtbank brengt wordt Oscar veroordeeld tot twee jaar gevangenis wegens ontucht met mannen.

Terug naar Gids Klik hier

Dit bericht is gepost op 04 February, 2016 en 10230 keer gelezen.Reageer op dit bericht: