Overwinning voor holebi's in land waar homoseksualiteit strafbaar is.Voor het eerst is er zeer recent in Zimbabwe in een rechtbank een overwinning geweest voor homo's en lesbiennes, en dat terwijl homoseksualiteit strafbaar is in het Afrikaanse land, en president Mugabe al meermaals er mee dreigde persoonlijk homo's te onthoofden en hen vergeleek met varkens die niets waard zijn. Maar toch zijn er duidelijk meer mensen het niet eens met de president dan men denkt.

Rechter Evangelista Kabasa heeft recent geoordeeld dat geen enkel mens mag ontslagen worden op het werk op basis van seksuele geaardheid, en dat het ontslag van een jonge homo door zijn werkgever ongrondwettelijk is. De uitspraak is er gekomen nadat een homo man werd ontslagen als jeugd officier bij het Ministerie van Jeugd en Economische bevoegdheden, omdat hij zich 'schuldig' had gemaakt aan het feit homo te zijn. De man werd eerder opgepakt na het bijwonen van een meeting voor homo's waarna hij werd gearresteerd. Toen hij vrij kwam werd hij door zijn werkgever ontslagen op basis van zijn homo geaardheid. Een woordvoerder van de president liet weten dat iedereen recht heeft op gelijkheid maar dat men geen homoseksuele praktijken steunt of goedkeurt. Toch is de uitspraak zeer positief voor homo's, lesbiennes en biseksuelen in het land.

Extra info
Momenteel zijn er 17 Afrikaanse landen waar homoseksualiteit niet strafbaar is.
Maar deze landen, met uitzondering van Zuid-Afrika, hebben verder geen enkele vorm van gelijke rechten wetten en sommige landen hebben een homohuwelijks verbod.
De 17 Afrikaanse landen waar homoseksualiteit legaal is zijn:
Benin - Burkina Faso - Kaapverdië - Ivoorkust - Centraal-Afrikaanse Republiek - Tsjaad - Djibouti - Guinee-Bissau - Equatoriaal-Guinea - Gabon - Lesotho - Mali - Niger - Democratische Republiek Congo en Zuid Afrika.
LEES OOK
HOMOSEKSUALITEIT LEGAAL IN AFRIKAANS LAND
ZUID AFRIKAANSE STUDIE KAN BIJDRAGEN TOT MEER AANVAARDING HOLEBI'S IN AFRIKAANSE LANDEN
GAY PRIDE IN LAND WAAR HOLEBI ZIJN STRAFBAAR IS
UNIEKE UITSPRAAK IN LAND WAAR HOMOSEKSUALITEIT STRAFBAAR IS (Kenia)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 28 October, 2015 en 2718 keer gelezen.Reageer op dit bericht: