Weer kerk die homohuwelijken en homo priesters toestaan.

De Nederduitse Gereformeerde Kerk in Zuid Afrika zet weldra zijn deuren ook open voor zegeningen van homo en lesbische relaties, en worden ook openlijke homo priesters toegestaan. Hiermee volgt de Zuid Afrikaanse kerk vele anderen in hun voorbeeld en is ze bovendien de eerste Zuid Afrikaanse kerk die dit doet.

Zuid Afrika is het enige Afrikaanse land waar homo's en lesbiennes kunnen trouwen en kinderen adopteren. De kerkleiders hopen een voorbeeld te kunnen zijn voor andere kerken in het land. Men heeft er wel voor gekozen om de kerkelijke inzegeningen van homo en lesbische koppels geen huwelijken te noemen, maar daar kunnen gelovige Zuid Afrikaanse holebi's naar eigen zeggen perfect mee leven.

Wereldwijd zijn er al tal van Kerken die openlijke homo priesters toestaan en die eveneens kerkelijke homohuwelijken toestaan. Veel van deze Kerken zijn al van in het begin holebi & transgender vriendelijk. In vele van deze Kerken mogen ook priesters trouwen, in sommige alleen hetero's, in andere ook homo's. En in sommige Kerken mogen ook vrouwen priester e.a zijn.

holebi info - eigen bericht geving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 12 October, 2015 en 2679 keer gelezen.Reageer op dit bericht: