Transgender studente gekroond tot homecoming queen + video.
Landon Patterson, 17, werd recent gekroond tot homecoming queen op haar school. Daarmee is ze het eerste transgender meisje dat op haar school de titel en het kroontje wint. Patterson gaat naar de Oak Park High School in Kansas City, waar ze nog maar aan het begin van het schooljaar uit de kast kwam als transgender.

Het blijft nog steeds uitzonderlijk dat ook Amerikaanse transgender studenten het kroontje en de titel op school kunnen winnen. In 2013 kon je bij holebi info al lezen over twee Transgender tieners die geschiedenis schreven door het kroontje te winnen. (zie links naar die nieuws artikels onder de video). Maar stilaan komt er verandering in de wereld van jongeren waardoor transgender jongeren al in veel scholen even veel kans maken om te worden gekroond tot homoecoming queen of king.

Patterson zei in een Tv interview dat ze het niet had verwacht, maar dat ze er toch altijd al van had gedroomd om het begeerde kroontje te winnen. Ze kwam pas in mei uit de transgender kast op school, maar werd toch meteen daarna al genomineerd door haar klasgenoten voor de titel en het kroontje. Ook de moeder van Landon was erg blij met de overwinning van haar dochter die ze al van in het begin steunde en aanvaarde zoals ze is. Het feit dat Landon won betekend veel voor het meisje. Het wil onder andere zeggen dat haar klasgenoten vierkant achter haar staan, en het wil ook zeggen dat de school transgender studenten aanvaardt, iets wat niet altijd vanzelfsprekend is. Bekijk hieronder een video rond de homecoming queen festiviteiten op de school van Landon:


LEES OOK
NA 1ste TRANSGENDER TIENER SCHOOL QUEEN - NU OOK 1ste TRANSGENDER TIENER SCHOOL KING (Nieuws uit 2013)
16-JARIGE SCHRIJFT GESCHIEDENIS ALS 1ste TRANSGENDER SCHOOL PROM QUEEN + VIDEO (Nieuws uit 2013)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 September, 2015 en 2919 keer gelezen.Reageer op dit bericht: