Transgenders mogen geen dooppeter of doopmeter zijn.

Het Vatiaan zegt dat het onmogelijk is dat een transgender persoon dooppeter of doopmeter wordt van een kind, omdat transgenders niet leven naar de leer van de Katholieke Kerk. De uitspraak komt er nadat een Spaanse man vroeg om peter te worden van zijn neefje.

De Spaanse transgender man Alex Salinas, 21, werd door de plaatselijke priester in zijn woonplaats zonder problemen aanvaard als dooppeter van zijn neefje. Maar korte tijd later werd zijn peterschap verworpen door de Spaanse Bisschop Rafael Zornoza Boy. Die had de zaak eerst voorgelegd aan de Vaticaanse Congregatie voor de Geloofsleer, nadat het in de media kwam dat Salinas als transgender man peter werd van zijn neefje en dat de plaatselijke Rooms Katholieke priester daarmee instemde.

Maar nu is Salinis niet langer officieel de dooppeter van het kind. Althans niet voor de Kerk. In een verklaring van het Vaticaan stond te lezen dat het transseksuele gedrag in het publiekelijke leven een negatieve houding is tegenover de leer van de Katholieke Kerk, en dat het daarom evident is dat een transgender persoon geen leven kan leiden naar het geloof en de leer van de Kerk. En daarom kunnen transgender personen geen dooppeter of doopmeter zijn. De Congregatie voegde toe dat ze niet discrimineren tegenover transgenders, maar dat ze enkel oordeelden over de eisen die worden gesteld aan een dooppeter of doopmeter die een Kerkelijke verantwoordelijkheid hebben, die transgender personen volgens de Kerk niet kunnen waarmaken.

LEES OOK
PAUS BELEDIGD OPNIEUW TRANSGENDERS
PAUS VERGELIJKT TRANSGENDERS MET KERNWAPENS

holebi info - eigen bericht geving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 September, 2015 en 2430 keer gelezen.Reageer op dit bericht: