Het is nu officieel transgenders mogen vanaf volgend jaar openlijk dienen in het leger.Het was al een tijdje bekend maar nu is het officieel. Vanaf volgend jaar, meer specifiek vanaf 27 mei, mogen Amerikaanse transgenders openlijk dienen in het leger. Dit blijkt uit een memo van het Pentagon. In 2010 werd de Don't ask, don't tell wet afgeschaft, met dank aan onder andere president Obama, die openlijke holebi soldaten in het Amerikaanse leger verbood. Sinds die tijd lag het Pentagon onder vuur omdat het verbod bleef bestaan voor transgender soldaten.

In de memo werd ook al aandacht geschonken aan eventuele problemen die zich zouden kunnen voordoen zoals afwezigheid door het volgen van hormoon therapie of geslachtsveranderende operaties van soldaten. En daarbij werd dan al meteen besloten dat wie nog een medische behandeling moet ondergaan nog niet kan worden aangeworven. Met andere woorden een transgender soldaat kan pas soldaat worden als hij of zij de gehele transitie heeft ondergaan of wanneer hij of zij geen transitie ondergaat. Verder gaat het Pentagon er ook voor zorgen dat de transgender soldaten die in het verleden al werden ontslagen omdat ze transgender zijn een eervolle ontslag vermelding krijgen of opnieuw worden aangenomen.

Net zoals er destijds toen het verbod voor openlijke holebi's in het leger nog gold toch holebi's in het leger waren, zijn er nu ook transgenders in het leger. Uit onderzoek blijkt dat er momenteel ruim 15.500 transgenders in het Amerikaanse leger zijn, en ondertussen zijn er ook al ruim 140.000 transgender veteranen. Maar ook zijn er al vele duizenden transgenders ontslagen uit het leger, net zoals er destijds vele duizenden holebi's uit het leger ontslagen werden.

LEES OOK
MAAK KENNIS MET 1ste AMERIKAANSE SOLDAAT DIE OPENLIJK WET OVERTREED (2015)<
MAAK KENNIS MET 1ste BRITSE TRANSGENDER VROUW IN DE FRONTLINIE (2014)
JE KAN HELPEN
Ontdek je ergens in een holebi info nieuws bericht een schrijf-fout of spel-fout?
Aarzel dan absoluut niet om dit te melden
KLIK HIER
En geef duidelijk aan in welk bericht de fout(en) staan en welke de fout(en) zijn.
Alvast bedankt.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 30 August, 2015 en 1989 keer gelezen.Reageer op dit bericht: