Wat is de impact van holebi & trans discriminatie op het bedrijfsleven en de economie?The Economist, het Britse invloedrijke sociaal-liberale wekelijkse opinieblad kondigde zopas aan dat ze een baanbrekende globale 24 uurs conversatie gaan houden over het bedrijfsleven, economische en sociale kosten van homo, lesbisch, biseksuele en transgender discriminatie, met debatten in New York, Hong Kong en Londen. Het event gaat door op 3 maart 2016.

Daarbij zullen beleidsmakers en industrie leiders vragen aanpakken die relevant zijn voor hun regio met de belangrijke vraag in het achterhoofd: ' wat is de kostprijs van holebi en transgender discriminatie?'. Daniel Franklin, executieve editor van de Economist, zegt: "De Economist staat al sinds het begin op de barricade voor de gelijke rechten van holebi's en transgenders. En 20 jaar geleden lieten wij in een artikel al weten voorstander van het homohuwelijk te zijn. Maar er blijft nog veel discriminatie. En wij willen nu bekijken wat de werkelijke kosten zijn van deze discriminatie voor bedrijven en gemeenschappen door onderzoek en discussies met een groter scala aan belanghebbenden dan ooit tevoren, inclusief bedrijfsleiders, politiekers, academici en burgermaatschappij. Met daarbij drie opeenvolgende events in een periode van 24 uur in New York, Hong Kong en Londen. En natuurlijk zal men ook praten over oplossingen."

In de afgelopen jaren, meer en meer bedrijven onderzochten links tussen economische en bedrijfskosten ten gevolge van holebi en transgender discriminatie. Sinds 2012 heeft de Wereld Bank een studie waaruit blijkt dat er een link bestaat tussen holebi en transgender discriminatie en beperkingen van de economische groei. Uit de studie blijkt dat discriminatie op basis van seksuele minderheden een grotere impact hebben op de economische kosten van landen dan men ooit had gedacht, vooral in die landen met een betere ontwikkeling. Uit andere onderzoeken bleek eerder ook al dat bedrijven die niet discrimineren en een holebi en transgender vriendelijke werk plek creƫren het veel beter doen dan bedrijven die wel discrimineren. Het is nu eenmaal bekend dat een gelukkige werknemer een werknemer is die beter presteert. En wie helemaal zichzelf kan zijn op de werkvloer en dezelfde rechten krijgt als andere werknemers is natuurlijk veel gelukkiger. Het gaat dan bijvoorbeeld om gelijke rechten voor gehuwde werknemers of gelijke rechten op het vlak van kinderen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 19 August, 2015 en 2025 keer gelezen.Reageer op dit bericht: