Transgender man kreeg dochter - het verhaal van AJ.Heel af en toe deelt holebi info integraal een nieuws bericht. Bij deze een mooi geschreven verhaal dat vandaag verscheen in de krant Het Laatste Nieuws. Omdat het nog wat uniek is dat de "gewone" media nieuws brengen over holebi's en transgenders, al gebeurd dat sinds dit jaar steeds meer en meer, en men ook niet meer zo stereotiep bericht als vroeger, deelt holebi info dit bericht integraal. Het is mooi geschreven en mag daarom met iedereen worden gedeeld zoals het geschreven staat op de website van de krant Het Laatste Nieuws.

Het nieuws bericht heeft als originele titel: "Ik kom uit papa's buik": Man stelde geslachtsoperatie uit om kind te baren

Als kinderen vragen waar ze vandaan komen, kan het een moeilijk gesprek worden. Maar de kinderen van de Australische transgender AJ Kearns hadden het extra moeilijk. Maar nu hebben ze het begrepen. Vraag de 4-jarige Luca waar ze vandaan komt, en ze doet het antwoord heel vanzelfsprekend klinken: "Uit de buik van papa". AJ werd als vrouw geboren maar voelde zich altijd man. Hij stelde de geslachtsoperatie uit om eerst zijn dochter op de wereld te zetten. AJ begrijpt dat mensen zich het hoofd breken op het gegeven van een man die een kind heeft gebaard, maar voor hem is het simpel.

"Die verwarring bij de mensen heeft alles te maken met hoe ze het begrip 'geslacht' zien. Zelf heb ik vroeger ook heel wat problemen gehad met het begrijpen van mijn geslacht, dus ik heb begrip voor die verwarring Ik kon een kind baren en toen we besloten voor een tweede kind te gaan, was dat ook de beste optie. Nu ben ik een vader die zich inzet voor zijn gezin, en dat was ik ook toen ik Luca baarde". zegt AJ die als vrouw geboren werd en al van kind af worstelde met zijn gender. In eerste instantie dacht AJ lesbisch te zijn pas later kreeg hij door transgender te zijn.

Al zijn hele leven had AJ met zijn ware identiteit geworsteld en nu kon hij niet meer wachten op zijn transitie tot man. Als christelijk opgevoede tiener wist AJ al snel dat hij op meisjes viel. Jarenlang onderging hij - zonder succes - een 'conversietherapie' die erop gericht was de homogedachte met gebeden te verdrijven. AJ trok thuis weg, raakte aan de drugs en kreeg zelfmoordneigingen. Uiteindelijk werd hij opnieuw aanvaard door zijn ouders, werd hij verliefd op Zu en ontdekte hij het geluk. In 2012 werd AJ ook echt wat hij was: een man. Fotografe Alison Bennett legde het proces vast in een reeks beelden. Vanaf het begin van de zwangerschap fotografeerde ze AJ om de twee maanden. AJ zegt dat hij zichzelf nu heeft aanvaard en dat hij echt gelukkig is. "Ik ben nooit meer depressief, want eindelijk ben ik wie ik echt ben".

Toen ik opgroeide, dacht ik dat ik nooit kinderen zou krijgen. Vooral omdat ik de wereld maar niets vond, ik wilde daar geen kind op zetten. Nu ben ik gelukkig. Mijn gezin is gelukkig en dat wil ik delen met andere transgenders die zich somber voelen omdat ze voor hun echte leven moeten knokken. Ik wil hen tonen dat het goed kan komen".AJ en zijn partner Zu White trouwden in 2009. AJ ging toen nog als vrouw door het leven. Datzelfde jaar beviel Zu van hun zoon Jasper. Tijdens de bevalling traden echter complicaties op. Toen het koppel aan een tweede kind begon te denken, beseften ze dat AJ beter geschikt was om een kind te baren. AJ voelde zich dan wel een man, hij had nog steeds het lichaam van een vrouw. "De zwangerschap was voor mij heel bizar", vertelt AJ aan news.com.au. "Het is prachtig dat je leven kan schenken en ik genoot best wel van het gevoel zwanger te zijn. Maar tegen het einde van de zwangerschap kreeg ik het moeilijk".

Zo'n exclusief vrouwelijke activiteit beleven en eigenschappen gebruiken van het lichaam dat ik was gaan verafschuwen, dat viel me zwaar. Ik was een man en haatte het dat ik als vrouw werd gezien. Ik had totaal geen connectie met mijn fysieke verschijning als vrouw, ik bekijk mijn lichaam als een buitenstaander", zegt hij. "Ik ben nooit een vrouw geweest, maar ik werd opgevoed als meisje en iedereen zag me als vrouw. Het was heel fascinerend, maar tegelijk heel zwaar. Het voelde alsof de ware ik onzichtbaar was geworden en ikzelf zag me niet meer als de man die ik was".De bevalling noemt hij "de meest ongelooflijke ervaring ooit". Luca bleek een gezonde baby, maar toen was het eindelijk tijd voor AJ's nieuwe leven. De bevalling noemt hij "de meest ongelooflijke ervaring ooit". Luca bleek een gezonde baby, maar toen was het eindelijk tijd voor AJ's nieuwe leven. Ondertussen zijn AJ en Zu niet meer samen, maar zijn ze nog goede vrienden en verzorgen ze de kinderen samen in co-ouderschap. AJ zegt over de kinderen tot slot: "Luca en Jasper zijn fantastische kinderen en ze begrijpen heel goed hoe ze er zijn gekomen. Voor hen is het de normaalste zaak van de wereld".

volledige overname van artikel uit de krant hln.be

Dit bericht is gepost op 10 August, 2015 en 2763 keer gelezen.Reageer op dit bericht: