Grote bedrijven staan achter Equality Act (pro holebi wet)
Nike - American Airlines - General Mills en Facebook laten weten dat ze vierkant achter de recent ingediende Equality Act staan. Dit wetsvoorstel werd ingediend in zowel de Amerikaanse Senaat als in het Amerikaanse Congres door Democraten met als doel discriminatie op basis van seksuele geaardheid verboden te maken in zeven sectoren (krediet, onderwijs, werkgelegenheid, de federale financiering, huisvesting, jury diensten en accommodaties).

De bedrijven sluiten zich aan bij Apple, Dow Chemical en Levi Strauss die vorige week al lieten weten achter het wetsvoorstel te staan. (Wat je eerder al enkel op holebi info facebook kon lezen) De bedrijven zeggen allemaal dat indien de wet er komt dit zeer goed zou zijn voor de bedrijfswereld vanuit het standpunt, een tevreden en gelukkige werknemer is een productieve werknemer. Dat er een federale wet komt die discriminatie verbied in de zeven sectoren zoals voorgesteld onder de Equality Act noodzakelijk is bewijst het feit dat er momenteel nog steeds 31 Amerikaanse staten zijn waar mensen kunnen worden ontslagen alleen maar omdat ze homo, lesbisch, biseksueel of transgender zijn.

Het feit dat nu tal van grote bedrijven achter de voorstellende wet staan brengt veel hoop. Want eerder deden honderden bedrijven hetzelfde betreffende de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes in de gehele VS waarna de gekende historische uitspraak. Het is nu afwachten wat de uitkomst van de stemming zowel in het Amerikaanse Congres als de Senaat zullen zijn. Hopelijk wordt de wet niet tegen gehouden door Republikeinen die zowel in het Congres als de Senaat in de meerderheid zijn, en die eerder al een soortgelijke wet (verbod discriminatie holebi's & transgenders op school) liet sterven. Maar met steeds meer support van grote en zelfs multinationals voor het wetsvoorstel ziet het er toch wat rooskleurig uit. Afwachten dus...

LEES OOK
AUSTRALISCHE BEDRIJVEN ROEPEN OVERHEID OP HOMOHUWELIJK TE LEGALISEREN
HOLEBI & TRANS NIET BESCHERMD TEGEN PESTERIJEN OP SCHOOL IN DE VS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 July, 2015 en 1828 keer gelezen.Reageer op dit bericht: