Protest tegen gelijke rechten voor holebi's in Rome.Zaterdag kwamen honderdduizenden mensen samen op het San Giovanni plein in Rome om te protesteren tegen legale partnerschappen voor homo en lesbische koppels en tegen lessen over homoseksualiteit op school.

Eind mei kon je bij holebi info lezen dat burgemeester Iganzio Marino van Rome de Italiaanse overheid opnieuw uitdaagde. Hij liet enkele homo en lesbische koppels een legaal partnerschap aangaan. (link naar dat bericht onder aan). Marino komt regelmatig op voor holebi's en schopt daarbij hard tegen de schenen van de Italiaanse overheid. Want Italiƫ is ondertussen het laatste land in Europa waar homo en lesbische koppels geen wettelijke erkenning hebben. Maar er is goed nieuws, want de centrum-linkse regering van Matteo Renzi heeft nu een wetsvoorstel klaar rond samenlevingscontracten voor homo en lesbische koppels.

Maar dat is niet naar de zin van enkele honderdduizenden betogers die gisteren samen kwamen om te protesteren tegen gelijke rechten voor holebi's. De demonstranten lieten ook weten tegen lessen over homoseksualiteit op school te zijn. Sommige deelnemers droegen bordjes bij zich met opschriften als: 'families redden de wereld', of Verdedig onze kinderen'. Volgens de organisatoren waren er maar liefst 1 miljoen deelnemers aan de anti holebi betoging. Maar anderen spreken dit fel tegen en zeggen dat er hooguit 300.000 betogers waren.

Ondertussen blijkt dat de betogers in de minderheid zijn. Want een ruime meerderheid van de Italianen (75%) is voorstander van een wettelijk statuut voor homo en lesbische koppels. Daarnaast is 51% van de Italianen voorstander van het homohuwelijk. Trouwens, Italiƫ staat al lange tijd onder druk. Regelmatig wordt de Italiaanse overheid door de Europese Unie op de vingers getikt wegens het ontbreken van degelijke gelijke rechten wetten voor holebi's en transgenders.

LEES OOK
LEGALE PARTNERSCHAPPEN HOLEBI'S IN ROME
ITALIE ZEGT NEEN TEGEN HOMOHUWELIJK

holebi info eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 June, 2015 en 2147 keer gelezen.Reageer op dit bericht: