Hillary Clinton bevestigt kandidatuur presidentschap met video & holebi's.Hillary Clinton bevestigde vandaag met een video boodschap haar kandidatuur voor de komende presidentsverkiezingen. Verwacht wordt dat Clinton zich zondagmiddag (lokale tijd) officieel kandidaat gaat stellen voor de presidentsverkiezingen van 2016.

De voormalige first lady is voorlopig de enige kandidate aan Democratische kant. Bij de Republikeinen stelde senator Ted Cruz zich eerder al kandidaat, en ook Rand Paul verklaarde vorige week deel te zullen nemen. Die Paul opende vandaag trouwens al de aanval op Clinton door te stellen dat zij en haar man zich altijd al boven de wet hebben gesteld.

Clinton lanceerde vandaag een video waarin mensen de veranderingen in hun leven bekend maken met daarbij ook een homo en lesbisch koppel. Ondanks het feit dat Hillary Clinton heel wat holebi & trans kiezers achter zich heeft sprak ze zichzelf pas in 2013 openlijk uit voor het homohuwelijk. Toen haar man (Bill) president was en die een wet tekende die het homohuwelijk federaal verbood stemde zij daar zwijgend mee in. Maar nu zet ze zich volledig in voor gelijke rechten en destijds steunde ze ook huidig president Obama daarin.

Dat kan haar eventueel parten komen te spelen in de race naar het presidentschap tegen een andere democratische kandidaat. Die er voorlopig nog niet is maar die er zeker nog zullen komen. Zoals misschien senator Bernie Sanders uit Vermont, die al jaren een groot voorstander is van het homohuwelijk en gelijke rechten en op dat vlak al veel verwezenlijkt heeft. En zo zijn er eigenlijk nog wel enkele democraten die het misschien beter zullen doen dan Hillary. Maar de toekomst zal het uitwijzen of de Verenigde Staten al dan niet een eerste vrouwelijke president zullen krijgen na een eerste zwarte president. Bekijk hieronder alvast de video van Miss Clinton.
holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 12 April, 2015 en 1803 keer gelezen.Reageer op dit bericht: