Priester steekt zichzelf in brand voor gelijke rechten voor holebi's & transgenders e.a
Een Amerikaanse priester heeft zichzelf van het leven beroofd door zich te overgieten met benzine en zichzelf in brand te steken, in protest tegen homofobie, ongelijkheid en andere onrechtvaardigheden in de wereld, met als hoop dat zijn dood iets zal veranderen.

Pas vandaag werd bekend dat priester Charles Moore, 79, uit Texas zichzelf in juni van dit jaar van het leven beroofde. Moore was priester bij de United Methodisten kerk. Moore had het idee om zichzelf levend in brand te steken opgedaan door boeddhistische monniken na te doen die zichzelf in brand staken in protest tegen de Zuid Vietnamese overheid tijdens de Vietnam Oorlog en Tibetaanse monniken deden recenter hetzelfde om te protesteren tegen regels die China aan hen land oplegde.

Priester Moore liet tal van afscheidsbriefjes achter waarin hij zijn ongenoegen uitsprak over homofobie, over het feit dat zijn kerk geen homohuwelijk wilde invoeren, over discriminatie van transgenders en holebi's, over het bestaan van de doodstaf in de VS, over de groeiende economische ongelijkheid enz. In een van zijn brieven stond ook te lezen dat hij liever bij zijn vrouw, kleinkinderen en anderen zou blijven, maar dat hij tot het geloof was gekomen dat zijn daad van zelfverbranding en waarom de aandacht van velen zou trekken en misschien zou inspireren om dingen te veranderen. Daarbij schreef hij ook dat er tal van priesters in zijn kerk holebi koppels willen laten trouwen in de kerk, zoals nog tal van andere Amerikaanse kerken inmiddels doen, maar dat er nog een groepje van hardnekkige tegenstanders was die alles blijven blokkeren.

Al in 1995 kwam priester Moore op voor gelijke rechten voor holebi's & transgenders. Op een bepaald moment ging hij vijftien dagen in hongerstaking om de houding van zijn kerk over holebi's te laten veranderen. Moore laat een vrouw, kinderen en kleinkinderen na. Eerder werkte hij jarenlang in sloppenwijken in India en Afrika. Een van zijn familieleden zegt dat hij wou dat hij hem had kunnen overtuigen van het feit dat hij in leven toch ook dingen had kunnen doen om bepaalde zaken in het leven te veranderen in plaats van zijn leven te laten als signaal naar een betere wereld voor iedereen. "Ik wou dat ik kon zeggen, kijk, je hebt zoveel mensen hun leven veranderd, je hebt zoveel goeds gedaan en veel dingen kunnen veranderen."holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 15 July, 2014 en 2400 keer gelezen.Reageer op dit bericht: