Tori Amos zong lesbische anthem in Rusland + video
De Amerikaanse zangeres en pianiste Tori Amos, 50, bracht onlangs in Moskou een lesbische anthem als onderdeel van haar wereldtoer. De song die ze bracht was meteen een sterke statement tegen de homofobe wetten in Rusland.

Amos wilde in eerste instantie gewoon een opmerking maken over het nummer Not Gonna Get Us van de lesbische nep duo t.A.T.u. Maar omdat het Russische publiek vroeg dat ze het nummer ook zou brengen ging ze daarop in. Amos vertelde dat Poetin de dag na haar optreden in dezelfde zaal een speech zou geven, na haar concert kwamen de beveiligers van de Russische president al langt. "Zonder dat ze wisten dat ik zopas een lesbische anthem had gebracht," zei de zangeres.

Amos zei in een interview dat ze vond dat toen ze de kans kreeg om het lied te zingen dat moest doen. "Soms ben je veilig in Rusland, maar regelmatig word je serieus geïntimideerd door beveiligings- en politie mensen overal waar je loopt. Mijn toer manager, die trouwens lesbisch is, ging op een bepaald moment op beveiligers af om hen te vertellen dat ze erg bedreigend over kwamen." Bekijk hieronder de video van de song die Amos zong in Moskou:
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 15 July, 2014 en 2020 keer gelezen.Reageer op dit bericht: