Zal vrouw met baard het songfestival winnen (2014)De veel besproken kandidaat voor het Eurosongfestival voor Oostenrijk, de bebaarde transgender Conchita Wurst, heeft het gehaald en mag naar de finale van het liedjesfestival. Net zoals Rusland, wiens kandidaten eerder werden uitgejouwd vanwege de anti holebi wetten in hun land. Wurst maakt nu kans om het liedjesfestival te winnen, en dit ondanks het feit dat ze eerder veel tegenstand kreeg, voornamelijk vanuit Oost Europese landen.

Conchita maakte zijn/haar optreden helemaal waar en kreeg een gigantisch applaus van Europa. Oostenrijk stoot dus door naar de finale van zaterdag, net als Finland, Wit-Rusland, Malta, Griekenland, Noorwegen, Roemenië, Polen, Slovenië en Zwitserland. Conchita Wurst bekende eerder in een interview dat ze geen makkelijke jeugd heeft gehad. Toen ze in haar tienerjaren terechtkwam merkte ze anders te zijn dan anderen, iets wat op zijn zachts gezegd volgens haar niet prettig was omdat je juist in je tienerjaren niet uit de boot wil vallen.

Wurst bekende ook dat ze een bijzondere droom heeft, namelijk in de voetsporen treden van Celine Dion, die 26 jaar geleden het Songfestival won, iets wat geen toeval kan zijn volgens Wurst. Drie jaar geleden liet de zangeres haar baard staan, sinds zijn veertien jaar verkleed Tom Neuwirth zich regelmatig als vrouw, en dat wordt hij Conchita. Maar het verlangen naar een baard bleef bestaan en dus besloot ze om die te laten staan. Dat veel mensen dat maar niets vinden kan haar niet schelen. "Het is zoals ik ben, daar moet je jen iet door laten leiden, want niet hoe je eruitziet, bepaald wie je bent," aldus Conchita die nu erg blij is dat ze door mag naar de finale van het liedjesfestival.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 09 May, 2014 en 5200 keer gelezen.Reageer op dit bericht: