Waarom Christelijke kerk tegen homohuwelijks verbod is en rechtszaak indient + video.

De United Church of Christ (UCC) laat weten dat ze een rechtszaak aanspannen tegen de Amerikaanse staat omwille van het homohuwelijks verbod in de staat Noord Carolina. De liberale christelijke gemeenschap kondigde dit vandaag aan en zegt dat het staatsverbod ingaat tegen de vrijheid van mening van geestelijken.

Rev. Geoffrey A. Black zegt: "Onze kerk is trots religieuze vrijheid te verdedigen waarop onze naties is gebouwd. We vinden het jammer, dat vandaag de dag er nog steeds wetten bestaan die holebi's ongelijk behandelen. In haar poging om het homohuwelijk te verbieden, beperkt de staat Noord Carolina een van de essentiƫle vrijheden van onze geestelijken en van alle Amerikanen." De UCC dient daarom een rechtszaak in tegen de Amerikaanse staat en tegen het zogenaamde Amendement One, dat in Noord Carolina het homohuwelijk bij wet verbied, en stelt dat de wet er voor zorgt dat het een misdaad is dat religieuzen een huwelijks ceremonie voor holebi koppels voltrekken.

Volgens de homofobe wet van Noord Carolina riskeren geestelijken en priesters een celstraf van 120 dagen wanneer ze een homohuwelijk voltrekken. Het zogenaamde Amendement One werd eerder goedgekeurd door de kiezers van Noord Carolina. De UCC zegt dat de wet ook hun vrijheid van religie aantast. In 2005 was de United Church of Christ de eerste christelijke religie die het homohuwelijk verdedigde en holebi's in de kerk toeliet. Bekijk hieronder een video waarin priester Black uitleg geeft over de rechtszaak die zijn kerk indiend tegen de anti holebi wet in Noord Carolina.


EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
MEER DAN 200 RELIGIEUZE LEIDERS E.A PRO HOMOHUWELIJK
ALLEREERSTE HOMOHUWELIJK IN BRITSE KERK
EERSTE HOMOHUWELIJK VAN PRIESTER ZORGT VOOR DISCUSSIE BINNEN DE BRITSE KERK
KATHOLIEK SPANJE MEEST HOLEBI VRIENDELIJK VAN 40 LANDEN
STEEDS MEER RELIGIEUZEN PRO HOMOHUWELIJK
PAUS ZEGT HOLEBI KOPPELS MOETEN KUNNEN SAMEN WONENholebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 28 April, 2014 en 2631 keer gelezen.Reageer op dit bericht: