Vlaamse partijen zijn Europese voortrekkers holebi & transgender rechten.

De Vlaamse partijen verbinden zich ertoe werk te maken van holebi- en transgenderrechten in de Europese Unie. De Europese lijsttrekkers van Open Vld, CD&V, sp.a, N-VA, Groen en PVDA+ ondertekenden de 10 eisen van ILGA-Europe, de Europese koepel van holebi- en transgenderorganisaties.

LGA-Europe (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association) schuift 10 eisen naar voor die kandidaten voor het Europees Parlement kunnen ondertekenen. Volgens de organisatie maakt de Europese Unie, als voorvechter van gelijke rechten voor holebi's en transgenders, zijn potentieel niet helemaal waar.

De 10 eisen luiden: 1. Maak werk van een algemene strategie voor gelijkheid. 2. Dwing mensenrechten af binnen de EU. 3.Verbreed de antidiscriminatierichtlijn. 4. Bestrijd homofoob en transfoob geweld. 5. Verzeker een inclusief gezinsbeleid. 6. Neem het voortouw in de bescherming van transgenderrechten. 7. Bestrijd pesten op school. 8. Bestrijd discriminatie in de gezondheidszorg. 9. Verzeker correcte bescherming van asielzoekers. 10. Maak van de EU een wereldleider op vlak van holebi- en transgender rechten.

De Vlaamse lijsttrekkers Guy Verhofstadt (Open Vld), Marianne Thyssen (CD&V), Kathleen Van Brempt (sp.a), Johan Van Overtveldt (N-VA), Bart Staes (Groen) en Tim Joye (PVDA+) ondertekenden de 10 eisen van ILGA-Europe. Alle Vlaamse partijen behalve het Vlaams Belang beloven zich daarmee in te zetten voor holebi- en transgender rechten in de EU.

Een belangrijk signaal en een unieke situatie, zegt Jeroen Borghs, woordvoerder van cavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen. Bijna alle partijen in ons land zijn onze bondgenoten. Iets waar onze collega's in andere landen in de EU maar van kunnen dromen. We zullen de Vlaamse partijen er dan ook aan herinneren de voortrekkersrol die ze beloven op te nemen effectief waar te maken, aldus Borghs.

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 11 April, 2014 en 2381 keer gelezen.Reageer op dit bericht: