Hetero die te maken kreeg met homofobie, heeft nu meer begrip voor holebi's.Een Australische vader van twee, werd recent slachtoffer van een homofobische grap door een luchtvaart medewerker, daardoor heeft hij nu naar eigen zeggen meer sympathie voor holebi's. De man wil ook niet dat de dader gestraft wordt en dat er iemand wordt ontslagen omwille van de 'grap'.

De man was op de luchthaven en toen hij zijn koffer van de band wilde halen zag hij dat er in grote witte letters 'I am gay' was geschilderd. Aaron schreef hierover op zijn blog, en zegt dat hij door de ervaring meer sympathie heeft voor wat mogelijk veel homo's dagelijks moeten mee maken. Aaron vertelde dat hij toen hij zijn koffer nam alle mensen raar naar hem keken, hij dacht dat hij dat wel kon negeren, maar besefte al gauw dat hij zich toch onwennig begon te voelen toen hij met zijn koffer door de luchthaven liep, met daarop in grote witte letters de tekst 'Ik ben homo'.

"Ik ben zelf blank en heteroseksueel, dus ik ben normaal gezien geen slachtoffer van discriminatie, maar nu stond ik gedurende een tijd in de schoenen van een homo, in een publieke ruimte, en ook al dacht ik dat het mij niet zou raken, toch voelde ik mij vernederd en beschaamd. Het was maar een korte gewaarwording, maar ik besef nu dat vele homo's dit dagelijks meemaken, en ik begrijp nu volkomen waarom holebi's zich ongelijk behandeld en zelfs vervolgd voelen". Verder zei Aaron dat hij blij is over de manier waarop de luchthaven met het gebeuren om ging, ze boden hun excuses aan, en Aaron liet nadrukkelijk weten dat hij geen klacht wil indienen, en dat hij ook niet wil dat er iemand ontslagen wordt.

Extra
Het is niet de eerste keer dat hetero's slachtoffer worden van homofobie. Recent kon je op de facebook pagina van holebi.info nog lezen dat een Canadese hetero man het slachtoffer was geworden van homofobie. De man werd door een onbekende in elkaar geslagen omdat die dacht dat hij homo was. Het hetero slachtoffer hield er een bebloede lip en vier uitgeslagen tanden aan over. In Rusland gebeurde eerder gelijkaardige feiten.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 October, 2013 en 1941 keer gelezen.Reageer op dit bericht: