Paus slaagt wereld met verstomming door uitspraken over holebi's.Paus Franciscus heeft zopas holebi's en transgenders wereldwijd verbaasd dat mensen bij wijze van spreken bijna van hun stoel vielen. De kerkvader die deze maand nog in het nieuws kwam omdat hij samen met de voormalige paus Benedict een tekst uitbracht tegen het homohuwelijk laat nu weten dat hij zichzelf niet in een positie ziet waarin hij kan oordelen over holebi's! en in het bijzonder over homo priesters.

De paus zei vandaag dat hij priesters niet veroordeeld omwille van hun seksuele geaardheid, een uitspraak die in schril contrast staat met die van zijn voorgangers. Dit zei hij tijdens een open nieuws conferentie na zijn bezoek aan BraziliŽ waarbij hij ook nog zei: "Als iemand homo is en hij zoekt naar de Heer en heeft goede wil, wie ben ik om te oordelen? ". Verder refereerde hij ook nog naar de leer van de Rooms Katholieke kerk die zegt dat homoseksuele daden zondig zijn maar homo zijn niet. "'De Katechismus van de Katholieke Kerk legt dit zeer goed. Het zegt dat ze niet moet worden worden gemarginaliseerd vanwege dit, maar dat ze moeten worden geÔntegreerd in de samenleving," aldus de paus. Met andere woorden de paus zegt dat Homo's niet mogen worden gemarginaliseerd.

"Het probleem is niet met deze oriŽntatie. We moeten broeders zijn. Het probleem is lobbyen door deze oriŽntatie, of lobby's van hebzuchtige mensen, politieke lobbies, Masonic lobby's, zoveel lobbies. Dit is een erger probleem," zei hij ook nog. Hij antwoordde ook nog over vragen over het zogenaamde homo lobby schandaal. Hij grapte: "Je ziet veel geschreven over de homoseksuele lobby. Ik heb nog niet iedereen in het Vaticaan gezien met een identiteitskaart die zegt dat ze homo zijn." Waait er nu een nieuwe wind met de nieuwe paus betreffende de houding tegenover holebi's? Ja en nee. Ja omdat het de eerste keer is dat een paus stelt dat homo zijn mag, al moet daar bij worden vermeld dat homoseksuele daden afgekeurd blijven en neen omdat men homoseksuele daden afkeurt en tegen het homohuwelijk blijft. Maar misschien moeten we het bekijken als een eerste kleine stap naar meer verdraagzaamheid van de kerkleider tegenover holebi's!


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 29 July, 2013 en 2642 keer gelezen.Reageer op dit bericht: