Na 20 jaar bij zware mariniers komt vrouw uit de transseksuele kast + info trans.
Een voormalig lid van de Amerikaanse elite Navy SEALs heeft zopas bekend gemaakt dat ze transseksueel is. Kristin Beck, geboren als Chris, diende 20 jaar bij de SEALs en vocht mee in sommige van 's werelds gevaarlijkse oorlogen in de wereld, nadat ze de SEALs verliet besefte ze dat ze niet het leven leidde dat ze wilde.

Naar eigen zeggen voelde Kristin zich altijd al een meisje al van toen ze nog klein was, haar verhaal is te lezen in een biografie genaamd Warrior Princess geschreven samen met co schrijfster Anne Speckhard. In het boek verteld de transseksuele vrouw dat ze jarenlang haar gevoelens onderdrukte, zo erg zelfs dat ze zich aansloot bij de SEAL's, een loodzware training onderging en een baard liet groeien. Ze maakte deel uit de speciale eenheid Seal Team Six, die verantwoordelijk was voor de aanval op Bin Laden. Tijdens de gevechten was er geen tijd om na te denken over de ware gender identiteit en gingen jaren voorbij. In 2011 verliet ze de SEALs en was naar eigen zeggen de tijd gekomen om er voor te gaan en er voor te zorgen dat haar lichaam paste bij haar identiteit. In het begin bleeft het beperkt tot zich kleden als vrouw maar later besefte ze dat er meer nodig was. Ondertussen is de hormoon behandeling gestart in voorbereiding tot de geslachts veranderende operaties. Uiteraard is Kristin Beck niet de enige transgender die haar land dient. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van alle Amerikaanse transgenders in het leger zitten, maar nooit en te nimmer over hun geaardheid spreken vanwege het taboe dat daarop rust. Beck hoopt met haar boek de ogen van de militaire wereld eindelijk te openen, en jonge mensen aan te zetten het leven te leiden dat men wenst en aan te zetten tot meer begrip voor elkaar.

Extra info:
De Navy SEALs is een Amerikaanse speciale eenheid in het 'Naval Special Warfare'-programma (NSW) van de marine. Iemand die deel uitmaakt van deze speciale eenheid wordt een 'SEAL' (meervoud: SEALs) genoemd. De opleiding en training tot Navy SEAL staat te boek als één van de zwaarste ter wereld. SEAL is een afkorting voor 'SEa, Air, Land' en refereert aan de multi-disciplinaire inzetbaarheid van deze speciale eenheid. SEALs opereren in kleine groepen en worden ingezet waar grotere legereenheden tekortschieten.

Extra info 2:
Verschil tussen: transgender, transseksueel, transgenderist en travestiet - gevolgd door nuttige links en eerder kon je bij holebi.info lezen omtrent trans personen. Wie wil begrijpen wat transseksualiteit betekend moet zeker het verhaal lezen van een 5-jarige jongen die zelfmoord wilde plegen omdat hij geen meisje mocht zijn - link onderaan.

Transgenders
zijn mensen die zich niet gelukkig voelen in hun lichaam, en die dus genderdysforie hebben, maar niet in die mate dat ze er een geslachtsveranderende operatie voor over hebben (wat transseksuelen vaak wél willen). Sommigen hebben wel de behoefte om een gedeeltelijke fysieke aanpassing te doen, anderen hebben die behoefte helemaal niet. De aanpassingen zijn veel minder vergaand dan bij transgederisten en transseksuelen. Het merendeel voelt zich tussen beide seksen in, ze voelen zich allemaal noch man noch vrouw, en tegelijkertijd beide… Naast transgender zijn er ook nog tussengender en intergender als benaming. Sommige mensen die zich transgender voelen, kunnen later toch transseksueel worden, omdat ze het niet meer kunnen verdragen om in een verkeerd lichaam te zitten. Ze willen het lichaam van de persoon die ze zijn; een man of een vrouw.

Een transseksueel
persoon is iemand die zich psychisch, sociaal en seksueel beleeft als iemand van het andere geslacht. Hij of zij is er in feite van overtuigd in verkeerd lichaam te zitten. Deze mensen hebben een dringend verlangen naar hormonale, operatieve en zo mogelijk ook een legale geslachtsaanpassing en er is een grote afkeer van het eigen biologische geslacht. Bij transseksualiteit gaat het dus om het aanvoelen van een groot verschil tussen het lichamelijke (sekse) en het geestelijke geslacht (gender). De transseksuele mens is iemand die zichzelf beleeft als een persoon van het andere geslacht. Het fundamentele verschil met de transgenderist is dat de transseksueel zijn/haar identiteit beleeft als volledig in tegenstelling met het lichamelijk geslacht. Hij/zij is ervan overtuigd dat het lichaam niet met de geest overeenstemt en wenst een volledige aanpassing van het lichaam via zware ingrepen. Transgenderisten hebben niet zo’n groot verlangen naar het aanpassen van hun lichaam als transseksuelen.

Een transgenderist
is iemand die zich deels man en deels vrouw voelt, dit uit zich in het feit dat de persoon eigenschappen wenst te bezitten van beide geslachten (bijvoorbeeld zowel borsten als een penis). Transgenderisten zijn genderdysfore mensen die qua identiteit tussen man en vrouw inzitten. Ze voelen zich niet helemaal het een en niet helemaal het ander. Soms worden ze ook wel de ‘derde sekse’ genoemd, hoewel dit natuurlijk wel denken in vakjes is. De term transgenderist moet niet worden verward met de veel vrijer te gebruiken, overkoepelende term transgender.

Een travestiet
is een persoon die zich af en toe of vaak verkleedt en voordoet als iemand van het andere geslacht. Meestal wordt dit duidelijk door de klederdracht, maar ook door het kapsel en make-up dragen. De meeste travestieten voelen zich er in het algemeen goed bij: het is een essentieel onderdeel van genderidentiteit. Iemand die aan travestie doet, heet een travestiet. Travestieten kunnen zowel homo, bi als hetero zijn.

Nuttige links:
- T-Jong - eerste jeugdbeweging in België voor transgender-jongeren: van 16 tot 30 jaar KLIK HIER
- Vlaamse Gender kring: KLIK HIER
- Belgisch transgender info punt: KLIK HIER
- Gender in de Blender - informatieve en educatieve website rond gender en identiteit. Specifiek gericht naar jongeren, het onderwijs, leerkrachten: KLIK HIER

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO OVER DIT ONDERWERP LEZEN:
ER MOET EEN EINDE KOMEN AAN VERPLICHTE STERLISATIE VAN TRANSGENDER PERSONEN (April 2013)
JONGEN VAN 5 WILDE ZELFMOORD PLEGEN OMDAT HIJ GEEN MEISJE MOCHT ZIJN (2012)
TRANSSEKSUALITEIT IS TE HERKENNEN OP HERSENSCAN (2011)

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
UNIEK CARTOON TV SERIE OVER JONGENTJE DAT VERANDERD IN EEN MEISJE + VIDEO
HETERO DOCHTER VAN EX PRESIDENT KOMT OP VOOR HOLEBI'S
OMA VAN 8 KLEINKINDEREN SCHRIJFT PRO HOLEBI HUWELIJKS LIED MET HULP VAN GOD (en ze is niet religieus) + VIDEO
UNIEK HOMO TIENER KOPPELTJE WINT ONVERWACHT CUTES COUPLE WEDSTRIJD OP SCHOOL
VIDEO SPELLETJES HELPEN TEGEN ANTI HOLEBI PESTEN
BELG WINNAARS BEKEND VAN PINK BRAND OF THE YEAR (FAVORIETE HOLEBI MERKEN EN PERSONALITIES)

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 04 June, 2013 en 3668 keer gelezen.Reageer op dit bericht: