Uit de kast (VTM) holebi deelnemers zetten zich in voor...

Sinds 14 maart kan je op VTM kijken naar het programma 'Uit de Kast' waarin jongeren uit komen voor hun seksuele geaardheid tegenover hun ouders en vrienden. De presentatie is in handen van Roos Van Acker. Het programma is gelijk aan het Nederlandse gelijknamige format dat al een tijdje bij onze noorderburen op Tv te zien is.

In de eerste aflevering zat Jens Van Goethem en daar gaat het vandaag over, samen met een andere deelnemer startte hij een project:

Diego Termote & Jens Van Goethem (foto), beiden deelnemers aan het VTM programma “Uit De Kast”, willen zich heel graag inzetten voor een goed doel, en dat hebben ze gevonden... Ze kozen daarbij om te werken rond “Gaybashing”. “Gaybashing (geweld tegen holebi's) is een thema dat de laatste tijd veel te vaak aan bod is gekomen”, aldus Jens, “vrienden van mij durven zich niet outen omdat ze hier schrik voor hebben”.

Dit nieuws werd bekend gemaakt op paasmaandag (31 maart), een bewuste keuze volgens Diego en Jens: "omdat dit de eerste echte vakantiedag is. In deze vakantieperiode zitten die jongeren vaak thuis, niet durven zijn wie ze zijn. Met dit initiatief willen we hen toch een hart onder de riem steken".

In het begin was het wat zoeken hoe we hier de nodige aandacht en werking rond zouden krijgen, maar uiteindelijk kwamen we op het idee om te gaan zingen. Diego vertelt ons waarom ze het precies via muziek willen brengen: “Muziek is een heel universeel medium, het klinkt in je oren en eens in je hoofd geraakt het er heel moeilijk uit. Mensen blijven het onthouden, en zullen zo de boodschap sneller uitdragen.” Na diverse gesprekken met platenmaatschappijen, is er uiteindelijk een akkoord uit de bus gekomen. De single van “Be Yourself”, want zo zal de groep heten, is binnenkort te downloaden op Itunes. Voor meer info kan je terecht op de Facebookpagina’s van beide heren.

www.facebook.com/DiegoT91
http://www.facebook.com/JensVanGoethem1Email aan holebi.info van Diego Termote - Be Yourself Agency

Dit bericht is gepost op 01 April, 2013 en 4197 keer gelezen.Reageer op dit bericht: