Boy Scouts of America stellen afschaffing verbod holebi's uit.
De nationale organisatie Boy Scouts of America zou woensdag een besluit nemen over de opheffing van het verbod op toetreding van homoseksuelen, maar het bestuur besloot tot uitstel wegens de complexiteit van het thema homo's.

De Nationale Raad van de Boys Scouts of America overwegen het nationale verbod op de toelating van openlijke homo's op te heffen en het beleid op dat vlak over te laten aan de lokale afdelingen. De opheffing zou een grote ommekeer zijn voor de 103 jaar oude beweging, die vorig jaar nog lieten weten het verbod te behouden ondanks zware kritiek van organisaties en ouders van Scouts.

De beslissing om het verbod op te heffen is nu uitgesteld tot in de maand mei van dit jaar wanneer de 1400 tellende leden van de Nationale raad weer samen komen. Eerder liet President Obama nog weten tegenstander te zijn van het verbod op homo's bij de Amerikaanse Scouts. Ondertussen zijn er in het verleden al heel wat holebi's uit verschillende Scouts groepen gezet omwille van hun seksuele geaardheid. Het afgelopen jaar komt er steeds meer kritiek op het anti homo beleid van de Amerikaanse Scouts, ook steeds meer hetero's verzetten zich tegen het beleid en er werden al tal van petities opgestart tegen het homofobe beleid.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
VADER RICHT SCOUTS GROEP OP WAAR HOMO'S EN MEISJES WELKOM ZIJN (Januari 2013)
JONGEN VAN 9 STAPT OP BIJ SCOUTS VANWEGE ANTI HOLEBI BELEID (Sept 2012)
19 JARIGE UIT SCOUTS GROEP GEZET OMDAT HIJ HOMO IS (Juli 2012)
LESBISCHE MOEDER EN ZOONTJE UIT SCOUTS GEZET + VIDEO (Mei 2012)

holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 06 February, 2013 en 2528 keer gelezen.Reageer op dit bericht: