Rusland en Polen stemden vrijdag anti holebi.

Zowel in Rusland als in Polen hebben wetgevers vandaag anti holebi gestemd. In Rusland ging het om het verbod op holebi 'propaganda' in Polen stemde men tegen drie wetsvoorstellen in het nadeel van holebi's.

Vandaag is een zwarte dag voor zowel Russische als Poolse holebi's. In Rusland heeft de staatsdoema in een eerste bijeenkomst de omstreden wet met meerderheid aangenomen. Met de wet worden publieke uitlatingen over homo's, lesbiennes, bi- en transseksuelen verboden onder bedreiging van geldboetes tot omgerekend 1.250 euro. Het wetsvoorstel moet nu nog een goedkeuring krijgen bij een tweede en derde ronde.

In Polen heeft vandaag het parlement drie wetsvoorstellen afgewezen. De eerste ging om ongehuwde samenwonenden waaronder ook holebi's partnerschapsrechten te geven, daarbij werden ook de voorstellen om ongehuwden en holebi koppels gelijke rechten te geven op het vlak van erfenis rechten, alimentatie rechten en het recht op gezondheidsinformatie afgewezen. Eerder had premier Tusk nog opgeroepen om de wetten wel aan te nemen om de situatie van veel Polen, en ook holebi's, waardiger de maken.

holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 25 January, 2013 en 3432 keer gelezen.Reageer op dit bericht: