Vader richt scouts op waar holebi's en meisjes welkom zijn.
Vorig jaar lagen de Amerikaanse Boys scouts regelmatig onder vuur vanwege hun anti homo beleid. Zelfs President Barack Obama liet weten het niet eens te zijn met het beleid van de jeugdbeweging. En net daarom is er zopas een nieuwe scouts groep opgericht, eentje waar iedereen welkom is.

De New Yorker Todd Schweikert, zelf boy scout geweest, wilde zijn zoontje van 7 de jeugdbeweging leren kennen, maar omdat hij zich niet kan vinden in het beleid van de American boy scouts die homo's en meisjes verbied, heeft hij zopas zijn eigen groep opgericht. De nieuwe groep uit Brooklyn verwelkomt zowel meisjes als homo's en natuurlijk ook lesbiennes.

Volgens Schweikert is er veel nood aan een scouting groep zoals de zijne. "Veel ouders willen dat hun kinderen naar de scouts gaan, maar ze zijn het niet eens met het beleid dat stelt dat homo's en meisjes niet zijn toegelaten," aldus de nieuwe oprichter van de groep die wekelijks samen komt op de Brooklyn Society for Ethical Culture. Omdat Schweikert niet wil dat lidgelden en andere financiële inkomsten naar de nationale leiders gaat, vanwege hun homofobe houding, heeft hij een eigen fonds opgericht de Baden-Powell Service Association, die de traditionele doelen van de scouts volgt maar verder open staat voor iedereen. De nieuwe groep telt ondertussen al bijna 50 leden.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
OBAMA TEGEN ANTI HOLEBI BELEID VAN SCOUTS
SCOUTS LEIDERS VERGELIJKEN HOMO'S MET PEDOFIELEN
9-JARIGE ZEGT LIDMAATSCHAP SCOUTS OP WEGENS ANTI HOLEBI BELEID
19-JARIGE UIT SCOUTS GEZET OMDAT HIJ HOMO IS
LESBIENNE EN ZOONTJE UIT SCOUTS GEZET + VIDEO

holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 13 January, 2013 en 2792 keer gelezen.Reageer op dit bericht: