150.000 Fransen op straat voor openstelling huwelijk voor holebi's + foto's en video.In antwoord op een recente betoging tegen de openstelling van het huwelijk voor holebi's in Frankrijk, hebben ruim 150.000 mensen een protestmars voor het homohuwelijk gehouden. Zij steunen de regering van president François Hollande, die het homohuwelijk wil legaliseren.

De huidige Franse president Hollande (PS) beloofde tijdens zijn verkiezingscampagne werk te zullen maken van de openstelling van het huwelijk voor holebi's. Vorige maand werd hierover een wetsvoorstel naar het parlement gestuurd. Religieuze leiders, maar ook sommige politici en gewone Fransen zijn tegen het homohuwelijk en zeker tegen adoptie recht voor holebi koppels.

Hollande bekende recent impliciet dat het homohuwelijk niet vanzelfsprekend is voor de vrijheid van geweten voor burgemeesters en religieuze leiders om dit te erkennen. Hollande deed zijn uitspraken nadat bleek dat er enkele burgemeesters mee hadden opgestapt in een anti homohuwelijks betoging omdat dit zou ingaan tegen hun opvattingen omtrent het huwelijk, voortplanting en het gezin. Hollande liet weten dat er vast wel een mouw valt aan te passen als het zover is, waarmee hij dan weer wel holebi's en pro hetero's tegen zich in het harnas joeg.

Bekijk hieronder het filmpje van de optocht van de duizenden voorstanders van het homohuwelijk in Parijs:


Manifestation pour l'égalité à Paris: la vidéo door yaggvideo

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
MEER DAN 70.000 MENSEN OP STRAAT TEGEN HET HOMOHUWELIJK IN FRANKRIJK


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 December, 2012 en 2171 keer gelezen.Reageer op dit bericht: