Vlaamse Holebi musical wint vijf prijzen + video.Afgelopen maandag werden in het Gentse Capitole de Vlaamse Musicalprijzen uitgereikt. Grote slokop dit jaar is de homo musical Lelies van Judas Theaterproducties met in de hoofdrol Timo Descamps.

Lelies' heeft maar liefst vijf Vlaamse Musicalprijzen gewonnen, waaronder die van beste musical. De productie over een homoromance in een godvergeten Canadees stadje won ook beste regie (Martin Michel), beste mannelijke bijrol (Leendert De Vis), beste inhoudelijke prestatie (Sam Verhoeven) en de prijs voor het aanstormend talent (Matthew Michel).

Judas Theaterproducties, producent van Lelies, won niet alleen op de Musicalprijzen, maar kreeg eerder ook al een positief artstiek en zakelijk advies. Judas is al jaren een prijsbeest op de Vlaamse Musicalprijzen, met onder meer The last five years en Ganesha. Die laatste voorstelling moest nog met een projectsubsidie gemaakt worden. Nu kan het huis uitkijken naar een structurele subsidiëring van 430.000 euro per jaar voor de periode 2013-2016.

Judas is sinds 1999 professioneel bezig met de ‘andere' musical en gebruikt populaire titels als Pauline & Paulette en Lili en Marleen als breekijzers voor meer uitdagende voorstellingen als Josephine B., De driestuiversopera en Les liaisons dangereuses.

In de musical schittert Timo Descamps in de hoofdrol samen met Door van Boeckel, Hans Peter Janssen en Matthew Michel. Verder ook met: Ara Halici, Leendert De Vis, Sebastian De Smet, Christian Celini en Laurenz Hoorelbeke.

Lelies - het verhaal:
1952. Een groepje gevangenen onder leiding van Simon Doucet brengt een toneelstuk voor bisschop Jean Bilodeau. Voor Simon is het stuk een finale biecht. Het verhaal in het verhaal geeft de gebeurtenissen weer die zich veertig jaar daarvoor hebben afgespeeld in het plaatsje Roberval, waar Simon Doucet en Jean Bilodeau samen studeerden aan het Sint-Sebastiaancollege. Simon is verliefd op de jonge graaf Vallier de Tilly, een geruďneerde Franse aristocraat die samen met zijn moeder verbannen werd naar Roberval. Gravin de Tilly wacht nog steeds op de terugkeer van haar echtgenoot die in Frankrijk de terugkomst van de monarchie voorbereidt. De gevangenen vertellen het verhaal van de relatie tussen Vallier en Simon. Een relatie die ontdekt wordt, onder meer door toedoen van de jaloerse Bilodeau. Maar naarmate het verhaal vordert wordt duidelijk wat de ware toedracht is. Simon bewijst dat hij reeds veertig jaar onterecht gevangen wordt gehouden en dat niet hij, maar Bilodeau verantwoordelijk is voor de gewelddadige dood van Vallier. Bekijk hieronder een meer dan 10 minuten video van Lelies: (Opgelet de musical is niet meer te zien).


EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
IEDEREEN IS HOLEBI EN HETERO'S ZIJN IN DE MINDERHEID MET VLAAMSE MUSICALSTER + VIDEO
PRIJS VOOR BENETTON FOTO'S VAN MANNELIJK ELKAAR KUSSENDE WERELDLEIDERS + FOTO'S EN VIDEO
BELG HOLEBI FEDERATIE IJVERT VOOR REGENBOOGBELEID OP LOKAAL VLAK + VIDEO
LEUKE HOMO PARODIE OP BOYBAND NUMMER + 2 VIDEO'S
BELG LESBI OP LIJST OPEN VLD GAAT OPKOMEN VOOR HOLEBI'S
DE UNESCO GAAT ZICH WERELDWIJD INZETTEN TEGEN HOMOFOBE PESTERIJEN OP SCHOOL
BELGISCHE MEERDERHEIDS PARTIJEN SCHIETEN PLAN BESTRIJDING HOMOFOBIE OP SCHOLEN AF
FRANSE PRESIDENT KAN ALLE BELOFTES NAKOMEN - SUPER GOED NIEUWS VOOR HOLEBI'S
NEDERLANDS BOEK ROZE MOORDEN (holebi moordzaken) MAG EN KAN NU VERSCHIJNEN
HOLEBI'S DENKEN VERKEERD OVER MENING HETERO'S ALDUS INTERNAT RAPPORT DOOR BELG HOLEBIFED
HOMO LIEFDE BRENGT HOLEBI GAMER UIT DE KAST
JUSTIN BROWN (OBAMA BOY) IS VERLIEFD OP PRESIDENT OBAMA + VIDEO HOLEBI LOVE SONG
SERGE MUYTERS EERSTE HOLEBI KORPSCHEF VAN BELGIE
OPENSTELLING HUWELIJK VOOR HOLEBI'S VOORKOMT HIV EN SOA'S
BELG ALLOCHTONE HOLEBI'S E.A BESPRAKEN HOMOSEKSUALITEIT
4 MILJOEN HOLEBI'S OP GAY PRIDE PARADE + FOTO'S EN VIDEO
VLAAMSE BOEKHANDELS BRENGEN DE ROZE PLANK (boeken voor holebi's)

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: standaard.be

Dit bericht is gepost op 20 June, 2012 en 5174 keer gelezen.Reageer op dit bericht: