Nu ook holebi koppeltje in Vlaamse Vtm soap.In de Vlaamse één soap Thuis zitten al langere tijd enkele holebi's. Zo zijn er Ann en Mayra en Franky en Tibo. Sinds kort zit er ook een lesbisch koppeltje in de Vlaamse Vtm soap Familie. En net zoals in Thuis worden ook deze rollen gespeeld door hetero's.

In de Vtm soap Familie was actrice Sofie Truyen, 30, die de rol van Evy speelt, eerst een mannenzot. Nu speelt ze een lesbische rol met tegenspeelster actrice Priske Dehandschutter, die de rol van Jana speelt. "Die eerste kus, dat was wel wennen', zegt Sofie in weekblad Dag Allemaal. "En mensen denken dat ik ook in het écht lesbisch ben geworden. Maar ik ben zeer gelukkig met Christophe.' Vorige zomer trouwden ze.

"Sinds ik lesbisch ben in Familie krijg ik veel reacties. Ik word nu vaker aangesproken dan vroeger. Mensen die me proficiat wensen omdat ik er feitelijk voor uitkom (lacht), Soms moet ik hen er wel op wijzen dat ik niet maar mijn personage Lesbisch is. En dan krijg ik wel eens de commentaar: 'Ah, ge wilt er nog niet voor uitkomen'. Het flatteert me dat ik écht overkom als een lesbienne".

"Met Priske Dehandschutter, die Jana speelt, heb ik er op voorhand veel over gepraat. We wilden geen karikaturen neerzetten. Nee we wilden vertrekken van het gevoel van: 'Ik word verliefd op iemand, en oké dat blijkt dan een vrouw te zijn'. Als Evy en Jana kussen, dan doen Priske en ik dat écht. Een tongkus, dus. In het begin was dat wel raar om te doen; Ik heb toch wel een klik moeten maken. Ik vroeg me ook af: 'hoe raak je een vrouw aan als je haar zoent?'. Als ik door het haar van een vrouw strijk, voelt dat anders dan bij een man. Nog een verschil: als vrouw wordt je vaak gekust door een man en dan kus je terug. Maar Priske en ik begonnen samen aan onze eerste kus. Dat was heel gevoelig. Er was niet de dominantie van een man."

Sofie geeft toe dat ze het in begin wel raar vond dat de makers van Familie haar personage lesbisch lieten zijn. "Ik zag haar altijd als een... mannenzot, is misschien te sterk uitgedrukt, maar toch als een vrouw die op zoek is naar een man. Vreemd dat ze dan verliefd wordt op een vrouw." Tja, soaps en onverwacht plotwendingen gaan hand in hand. "Maar het gaat wel snél in Familie. Evy heeft net afscheid genomen van Pierrot en ze is al verliefd op een vrouw. Wat ik mooi vind, is dat net als in het echte leven de reacties op de serie op Evy's outing erg uiteenlopend zijn. Maar het maar mee hé, ontdekken dat je homo of lesbisch bent en het niet durven vertellen. Dat moet verschrikkelijk zijn. Zelf ben ik er vrij zeker van dat ik nooit iets zal beginnen met een vrouw. Priske is evenmin lesbisch."

Toch kuste Sofie in het echte leven al eens met een meisje. Ze was toen vijftien en speelde een spel 'spin the bottle', in een kring zitten, fles ronddraaien en als die naar jou wijst, moet je de persoon naast je kussen. En de derde kus is een tongkus. We hebben toen lang zitten lachen, en beseften allebei neen dat is het toch niet. Ik heb nadien nooit meer een meisje gekust, behalve voor mijn werk hé." Veder blijkt Sofie wel graag naar holebi fuiven te gaan. "Ja Gayparty's zijn de fijnste feetjes. Homo's dansen tenminste de hele avond. Heerlijk is dat. Waarom doen heteromannen dat niet? Dat is een grote frustratie van mij. (lacht)

Verder vertelt Sofie in het interview nog over haar ziekte CVS en over haar vriend en toekomst plannen. Het gehele verhaal kan je lezen in dagblad Dag Allemaal van dinsdag 22 mei.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
EERSTE HOMOHUWELIJK IN VLAAMSE SOAP (Thuis) HOLEBI JONGERENGROEP BLIJ MET GEEN VERWIJFDE HOMO'S

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
SONGFEST ONDER VUUR VOOR HET BEGINT, ZANGER GEMARTELD + VIDEO, HOLEBI EN HETERO BANG
VLAAMSE PATRICK IS PUNKER ADVOCAAT EN HOMO
LADY GAGA GAAT LESBISCHE TOER OP + FOTO'S EN VIDEO'S
HETERO MEISJES KUSSEN HETERO MEISJES, WAAROM? DAAROM!
LAATSTE TABOE IN BELGIE BRAVE HUISVADERS MET GEHEIME SEKS RELATIE MET MAN
BRITSE PRINS HARRY EN PROF RUGBY SPELER KOMEN OP VOOR HOLEBI'S
MOEDERS EN TANTES VAN HOMO'S ZIJN VRUCHTBAARDER DAN ANDERE VROUWEN
HOLEBI INFO ONDERZOCHT HOMOFOBIE IN BELGIE + UITSLAG + VERGELIJK ANDERE ONDERZOEKEN
ELLEN DEGENERES WINT HUMOR PRIJS
OBAMA ZET OPNIEUW (en tweede) GROTE STAP INZAKE HOLEBI RECHTEN
TWEE MAMA'S OF TWEE PAPA'S DAT IS NIET GEK, SVEN PICHAL BLIJFT STRIJDEN VOOR HOLEBI'S
DOCHTER VAN MADONNA KOMT OP VOOR HOLEBI'S + foto
STEEDS MEER GEVALLEN VAN HOMOFOBIE TEGEN HOLEBI'S IN BELGIE
ACTEUR WILL SMITH EN RAPPER JAY-Z KOMEN OP VOOR HOLEBI'S + VIDEO JAY Z
17-JARIGE ELIO SCHRIJFT BRIEF AAN BELG SCHOLEN INZAKE HOLEBI'S
ELLEN DEGENERES 15 JAAR UIT DE KAST + SPECIALE VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER


Bron: Dag Allemaal 22 Mei.

Dit bericht is gepost op 22 May, 2012 en 7461 keer gelezen.Reageer op dit bericht: