Presidente Joyce Banda wil einde verbod holebi zijn, en wat als holebi in andere Afrikaanse landen?


President Joyce Banda (foto links) van Malawi wil de wetten die homoseksuele handelingen in haar land verbieden intrekken. Met deze unieke aankondiging gaat ze in tegen een trend in Afrika, waar haat tegen holebi's de laatste jaren eerder toeneemt dan afneemt.

Banda werd in april president van Malawi nadat haar voorganger, Bingu was Mutharika, overleed. Het is nog niet duidelijk of er voldoende politieke steun zal zijn voor het voornemen van Banda. Voor het intrekken van een wet is een parlementaire meerderheid vereist. Banda deed haar uitspraak tijdens haar eerste beleidstoespraak tot de natie.

In 2010 kwam Malawi onder internationale druk te staan nadat twee mannen na de viering van hun verloving werden opgepakt en werden veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien jaar. Bingo, die de toenmalige president was verleende wel gratie maar enkel op humanitaire gronden, want volgens hem waren de twee mannen schuldig aan een misdrijf tegen de cultuur, religie en wetten van het land.

Afrika en holebi's:
Zuid-Afrika is het enige Afrikaanse land waar discriminatie op basis van seksuele geaardheid volgens de grondwet is verboden. Bovendien is het ook het enige Afrikaanse land waar homo's en lesbiennes (sinds 2006) kunnen trouwen.

In Liberia werd er vorige maand een dodenlijst verspreid van mensen die opkomen voor de rechten van holebi's. En een voorstellende wet wil homoseksualiteit bestraffen met een gevangenisstraf. President Ellen Johnson Sirleaf, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede liet eerder weten voorstander te zijn van wetten die homoseksualiteit verbieden in haar land.

In Nigeria wil het Hogerhuis homo's en lesbiennes die trouwen, die voor holebi rechten opkomen en mensen die in het openbaar hun affectie voor iemand van hetzelfde geslacht tonen straffen met maximaal tien jaar gevangenis. In Uganda werd recent een wetsvoorstel ingediend om de doodstraf in te voeren voor holebi's. Eerder publiceerde een Oegandese krant een lijst met namen en foto's van vermeende holebi's, korte tijd later werden enkele mensen van op die lijst vermoord.

In Botswana riskeren holebi's een gevangenisstraf tot zeven jaar. In EthiopiŽ riskeren holebi's een onmenselijke gevangenisstraf van vijf jaar en verstoting door de maatschappij. Homoseksuelen in Gambia worden gestigmatiseerd als zeden delinquenten, en niet enkel de regering maar ook de Gambianen zijn moordzuchtig als het homoseksuelen betreft. In Soedan riskeert men vijf jaar gevangenis plus honderd zweepslagen, bovendien kan de gevangenisstraf uitlopen tot de doodstraf.

In Guinee is homoseksualiteit strikt verboden en riskeert men na betrapping of verdenking drie jaar onder erbarmelijke omstandigheden te worden opgesloten, daarbij krijgen veroordeelde holebi's ook een enorme geldboete die ze onmogelijk kunnen betalen. In Kameroen riskeert men vijf jaar gevangenisstraf en eveneens een geldboete die niet te betalen is. In Kenia riskeren homo's een gevangenisstraf van veertien jaar. In Mali is dat dan weer een gevangenisstraf van twee jaar en in Niger drie jaar.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
UNIEK PRIESTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S IN MEEST GEVAARLIJKE AFRIKAANSE LAND
OBAMA ZET OPNIEUW (en tweede) GROTE STAP INZAKE HOLEBI RECHTEN
NA DISNEYLAND VS MOGEN HOLEBI'S NU OOK TROUWEN IN DISNEYLAND TOKYO
ELLEN DEGENERES VOOR 12 EMMY AWARDS GENOMINEERD
SUPER CAMPAGNE VOOR OPENSTELLING HUWELIJK VOOR HOLEBI'S IN HET WESTEN + 4 VIDEO'S
MOEDERS EN TANTES VAN HOMO'S ZIJN VRUCHTBAARDER DAN ANDERE VROUWEN
DOCHTER VAN MADONNA KOMT OP VOOR HOLEBI'S + foto
UITGELEKTE MAIL ZEGT HET IS TIJD VOOR MEER HOLEBI VRIENDELIJKHEID BIJ HOMOFOBE REPUBLIKEINEN
HOLEBI ICOON DONNA SUMMER OVERLEDEN
38ste AMERIKAANSE STAAT WAAR HET HOMOHUWELIJK BIJ WET VERBODEN IS, IS EEN FEIT
78 JARIGE BRITT S WERELDS OUDSTE TRANSSEKSUEEL
ACTEUR WILL SMITH EN RAPPER JAY-Z KOMEN OP VOOR HOLEBI'S + VIDEO JAY Z
BELGIE MOET VOLGEND JAAR EU KOPLOPER ZIJN IN HOLEBI EN TRANS RECHTEN
ELLEN DEGENERES 15 JAAR UIT DE KAST + SPECIALE VIDEO
GEZOCHT HOMO SPERMA OM LANGE WACHTLIJST WEG TE WERKEN

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 19 May, 2012 en 2603 keer gelezen.Reageer op dit bericht: