Holebi Icoon Donna Summer overleden + video's.


Holebi Icoon en Disco legende Donna Summer is niet meer. De diva overleed vandaag ten gevolge van kanker waaraan ze al geruime tijd leed. LaDonna Adrian Gaines, zoals haar echte naam luidde, werd 63 jaar.

Summer werd in de jaren zeventig razend populair met hits als 'Last Dance', 'Hot Stuff' en 'Bad Girls', ze maakte een hele reeks albums die de gouden of platina status bereikten. Haar muziek was van grote invloed op de dansmuziek van de jaren tachtig. Grote namen als David Bowie en Duran Duran werden door de muziek van Summer be´nvloed. Als een van de weinige discosterren slaagde ze er ook in om later met andere genres, zoals de R&B, hits te blijven scoren.

Halverwege de jaren '90 scoorde zij nog een grote hit met een remix van 'I Feel Love'. Ook zong ze voor de Disneyfilm 'De Klokkenluider van de Notre Dame, uit 1996, de soundtrack 'Someday' in een duet met Liza Minnelli, 'Does He Love You'. De meeste van deze nummers scoorden wereldwijd hoog in de dancehitlijsten. In 2008 verscheen haar studioalbum getiteld 'Crayons' waarvan het nummer 'Stamp Your Feet' de nummer 1 positie haalde in de Billboards Hot Dance Club Songs. In 2009 maakte ze een concerttournee door Amerika en deed ze ook Europa aan. In augustus 2010 verscheen op iTunes haar nieuwste singel 'To Paris With Love', deze singel werd eind oktober 2010 de nummer 1 in de Billboards Hot Dance Club Songs. In dat zelfde jaar stond ze ook op de Lokerse Feesten. Tot op heden zijn er ruim 187 miljoen albums van Donna Summer verkocht.

Summer had veel holebi fans en werd daardoor uitgeroepen tot holebi icoon. Maar in de jaren tachtig ging het even een tijdje mis. Holebi fans voelde zich bedrogen nadat de diva zich had bekeerd tot de Born Again Christians waarna men in de media schreef dat ze enkele homofobe uitspraken had gedaan wat ze altijd is blijven ontkennen. Pas in de jaren 90 toen opnieuw een magazine sprak over deze uitspraken spande ze een proces aan tegen het blad en liet weten nooit homofobe uitspraken te hebben gedaan en altijd een warm hart te hebben gehad voor haar vele holebi fans wereldwijd. Meer kan je hierover lezen via een donna tribute site, opgelet enkel beschikbaar in het Engels, voor wie het wil lezen: KLIK HIER

En voor wie het allemaal nog eens terug wil beleven hieronder de hit 'Hot Stuff' in een live remix met de hit 'Bad Girls' met enkele gay uitziende dansers in de jaren negentig. En de hit 'Last Dance' een filmpje uit de jaren zeventig, waarin je nog een erg jonge Donna Summer ziet.
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 May, 2012 en 2630 keer gelezen.Reageer op dit bericht: