Vlaams Parlementsvoorzitter van N-VA gaat naar Belgische Gay (Holebi) Pride.
Morgen gaat in Brussel na jaarlijkse traditie de Gay Pride (holebi pride parade) weer door. Zoals altijd zullen er ook weer verschillende politici aanwezig zijn om holebi's en transgenders een hart onder de riem te steken.

Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) liet alvast weten dat hij zaterdag aanwezig zal zijn. En zegt op zijn website het volgende:

Holebi's worden bang. De toenemende agressie tegen hen neemt buitensporige proporties aan. Daar moet dringend een einde aan komen. Daarom neem ik zaterdag deel aan de Gay Pride. Ik roep mijn collega's op, holebi en hetero, om ook mee op te stappen.

Het is een merkwaardige paradox. In BelgiŽ genieten holebi's een juridische bescherming en wettelijke rechten die hen in de rest van de wereld benijd worden. Maar toch voelen holebi's zich steeds minder op hun gemak. Holebi's hebben de afgelopen jaren stilaan de gelijk-berechtiging gekregen waar ze recht op hebben.

In de grondwet is een discriminatieverbod wegens seksuele geaardheid opgenomen. Het homohuwelijk is een feit. Door de grotere maatschappelijke aanvaarding zijn steeds meer holebi's uit de kast durven te komen, niet alleen tegenover familie of vrienden, maar ook tegenover de collega's en de hele maatschappij. Vandaag kijkt niemand ervan op dat in de Vlaamse, de Brusselse en de federale regering ministers zich geout hebben als homo. Ook de Gay Pride was een teken van de holebi-emancipatie. Aanvankelijk een rariteitenkabinet voor het publiek evolueerde de stoet naar een kleurrijk, plezant 'gay'-gebeuren, met steeds meer deelnemers en toeschouwers.

Wat is er toch aan de hand dat deze editie grimmiger dreigt te worden? Al een hele tijd klagen holebi's over verbale agressie. Dan gaat het niet over lacherig uitgemaakt worden voor janet, maar over steeds bedreigender verbale intimidatie. En de voorbije maanden komt er almaar meer fysieke agressie bij te pas, zoals de moord op Ihsane Jarfi, die het Luikse gerecht kwalificeert als moord uit homohaat.

Het is welletjes geweest. Politie en politiek moeten die agressie elk op hun manier een halt toeroepen. Homohaat is maatschappelijk onaanvaardbaar en het zal veel jongeren verhinderen uit de kast te komen, met alle psychische gevolgen en groeiend sociaal isolement vandien. Omdat ik niet wil dat in dit land nog slachtoffers vallen als Ihsane Jarfi, ga ik naar de Gay Pride. Hopelijk schijnt de zon en zien we aan de hemel weer de regenboog.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS OVER HOMOFOBIE IN BELGIE:
BELGISCHE STRAFMAAT HOLEBI GEWELD WORDT ZWAARDER, O.A BIJ DOODSLAG LEVENSLANG.
DE HOLEBIFOON STAAT OPEN VOOR SLACHTOFFERS HOLEBI- EN TRANSFOOB GEWELD IN BELGIE
BELGISCHE ARTIESTEN GAAN SCHREEUWEN TEGEN HOMOFOBIE
IS HET IN BELGIE EEN MISDAAD HOLEBI TE ZIJN? BROER VAN SLACHTOFFER HOMOFOBISCH GEWELD SPREEKT
BELG POLITICI REAGEREN OP EERSTE HOLEBI DODE NA HOMOFOBIE IN ONS LANDJE
"EERSTE" HOLEBI DODE NA HOMOFOBISCH GEWELD IN BELGIE

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
TEGENKANDIDAAT OBAMA PESTTE VROEGER HOMO'S + CAMPAGNE TEAM OBAMA GESTART + VIDEO
HISTORISCH PRESIDENT OBAMA EINDELIJK OPENLIJK PRO HOMOHUWELIJK
PUNK ROCKER UIT DE KAST ALS TRANSGENDER
38ste AMERIKAANSE STAAT WAAR HET HOMOHUWELIJK BIJ WET VERBODEN IS, IS EEN FEIT
UNIEK HETERO PRIESTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S IN MEEST GEVAARLIJKE AFRIKAANSE LAND
VLAAMSE SCHRIJFT KINDER BOEKJE OVER ANDERS ZIJN
HOLEBI'S TROKKEN DOOR DE STRATEN VAN BRUGGE
WORLD HOLEBI AWARD GEWONNEN DOOR (voor inzet holebi's wereldwijd)...

MEER NIEUWS: KLIK HIERBron: volledige overname van www.janpeumans.be

Dit bericht is gepost op 11 May, 2012 en 3137 keer gelezen.Reageer op dit bericht: