22-jarig Nederlands homo acteur blijkt steun en toeverlaat voor jonge holebi's en traint voor eerste hetero rol.De Nederlandse acteur Ferry Doedens, 22, bekend van zijn homo rol in de soap Goede Tijden Slechte Tijden blijkt onverwacht een grote steun en toeverlaat te zijn voor uit de kast komende holebi's. Daarnaast staat hij ook nog voor een grote uitdaging in zijn carrière voor zijn eerste hetero rol.

Door zijn homo rol krijgt Doedens, zelf homo, veel fanmail van jonge holebi's, die destijds voor veel ophef zorgde door de eerste homo-seksuele scène uit de serie te spelen, waarover hij zegt: "Sommige vonden het ranzig, anderen juist een doorbraak. Voor mij was het gewoon een romantisch verhaal." Over de vele holebi fanmail die hij krijgt zegt hij: "Ik krijg berichtjes van 15-jarige jongens die me bedanken omdat ik hen heb geholpen uit de kast te komen. Dat was mijn doel niet, maar het is wel mooi meegenomen". En het blijft niet bij bedankjes, er komen ook liefdesverklaringen binnen, zij het alleen van meisjes. "Jongens doen dat niet. Die zie ik wel kijken als ik in Amsterdam in de kroeg sta, maar die houden meer afstand. Maar ik maak nooit gebruik van die belangstelling. Bovendien heb ik geen tijd voor een vriend."

Ondertussen staat Doedens voor een grote uitdaging in zijn carrière. Hij moet veranderen van de sympathieke, intussen behoorlijk door het leven getekende homo Lucas uit GTST in de absolute heteroseksuele Prins Fiyero in Wicked en daar af en toe Jim Bakkum vervangen. Voor die rol in Wicked hangt hij drie keer per week aan de gewichten: "Als prins loop ik af en toe in een weinig verhullende maillot. Daarin stoer zijn, is ook een opgave. Maar ik ben acteur en het gaat me lukken." Over die hetero rol in Wicked zegt hij: "Ik praat langzamer in deze rol. Mannelijker. Ik ratel niet zoveel als Lucas. Er zijn in dit vak zoveel homo’s die hetero spelen", lacht hij zijn korte proeve van bekwaamheid weg. Natuurlijk is het zo dat ikzelf best veel op mijn GTST-karakter Lucas lijk. Maar goed beschouwd heb ik ook overeenkomsten met de Prins. Ze zijn beiden eerst alleen rijk, vrolijk en onbekommerd en pas later komen er echte levensvraagstukken voorbij."

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
ZANGER GORDON EN 17 JAAR JONGER VRIENDJE OPNIEUW UIT ELKAAR.
BUITENLANDSE HOLEBI'S MOGEN TROUWEN IN ARGENTINIE.
HOLEBI JONGEREN UIT AARSCHOT ZETTEN ZICH IN VOOR HET MILIEU
VROUWELIJKE FAN BEZORGD ZANGER BOY GEORGE EEN BLAUW OOG.
GEZOCHT HOLEBI OF TRANS KOPPEL OM TE TROUWEN IN BRUGGE, OOK FICTIEVE KOPPELS GEZOCHT.
STUDENT MAG VAN RECHTER 1 DAG PER JAAR PRO HOMO JEZUS T-SHIRT DRAGEN OP SCHOOL.
GENTSE HOLEBI'S HALEN SLAG THUIS, 'HOMOFOBE' ZANGER NIET WELKOM IN BELGIE.
BOEK VOORSTELLING: DE NACHT DAT DE STERREN DANSTEN.
NEDERLANDSE HOMO'S MOGEN WELDRA BLOED GEVEN - UPDATE: BLOEDBANK WIL NIET MEE WERKEN.
DOMINEE BETRAPT MET AARDAPPEL IN ZIJN ACHTERSTE.
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S, HET ZIJN ER 20 DEZE MAAND (april)
DOE MEE AAN DE EERSTE GROTE EUROPESE HOLEBI EN TRANS ENQUETE = ANONIEM
ELTON JOHN EN MAN PLANNEN TWEEDE BABY, EN JOHN WERD VROEGER GEPEST.
PENIS VAN MAN GERELATEERD AAN ECONOMISCHE GROEI, EN HIJ WORDT KLEINER!

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: gk.nl, telegraaf.nl

Dit bericht is gepost op 07 April, 2012 en 7823 keer gelezen.Reageer op dit bericht: