Massa illegale homohuwelijken: 200 in Cleveland, US, en 41 in Australie op Tv.Afgelopen zaterdag stapten 200 Amerikaanse homo's en lesbiennes in het huwelijksbootje. En gisterenavond stapten 41 Australische homo's en lesbiennes, eveneens tegelijkertijd in het bootje. Opmerkelijk geen van de 241 huwelijken is legaal.

In de Amerikaanse staat Cleveland (foto's links) stapten afgelopen zaterdag 200 homo en lesbische koppels in het huwelijksbootje. Het was meteen de eerste openbare illegale massa huwelijks plechtigheid ooit. Het 'evenement' was bedoeld om aandacht te vragen voor het feit dat holebi's in de meeste Amerikaanse staten nog steeds niet kunnen trouwen. Sommige van de deelnemers zijn inmiddels wel legaal gehuwd in één van de 8 Amerikaanse staten waar dat kan.

En gisteren zijn in Australië (fot rechts) 41 homo en lesbische koppels getrouwd op Tv. Het ging daarbij om het eerste (illegale) massa huwelijk op de televisie. De huwelijken kwamen er nadat Tv host Adam Hills een oproep deed waarin hij vroeg wat mensen zouden veranderen als ze voor één dag eerste minister mochten zijn. Een meerderheid antwoordde de legalisatie van het homohuwelijk. Waarna presentatrice Rebecca Edwards prompt life haar vriendin ten huwelijk vroeg. Zo ontstond het idee voor een massa televisie huwelijk. Ruim 200 homo en lesbische koppels schreven naar ABC om te mogen deelnemen. 41 van hen trouwden gisteren live op Tv. Net zoals het Amerikaanse massa huwelijk werd ook hiermee een statement gemaakt ten voordele van de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes.

Extra: Landen en plaatsen waar homo's en lesbiennes kunnen trouwen: Nederland, Belgie, Spanje, Canada, Zuid-Afrika, Noorwegen, Zweden, Portugal , IJsland en Argentinié. En verder in de Amerikaanse staten: New York , Iowa, New Hampshire, Massachusetts, Connecticut, Washington DC en Vermont. En ook in Mexico-Stad (Mexico) en in de staat Alagoas (Brazilië).


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 27 March, 2012 en 2361 keer gelezen.Reageer op dit bericht: