Holebi's hebben meer last van psychische problemen.
Uit Nederlands onderzoek blijkt dat holebi's wel geaccepteerd worden maar dat er toch nog veel homo's en lesbiennes te maken krijgen met homofobie en dat relatief veel holebi's psychische problemen hebben.

Eerder kon je bij ons holebi.info lezen dat uit Amerikaans onderzoek bleek dat holebi's vatbaarder zijn voor verslavingen en dat één grote oorzaak daarvan de stress is die ze ervaren naar aanleiding van discriminatie of homofobie.

In Nederland worden over het algemeen holebi's breed geaccepteerd, aldus de ervaring van de bevraagde homo's en lesbiennes. Gunstig teken is dat de meesten open zijn over hun seksuele geaardheid. Helaas staan er ook enkele negatieve zaken tegenover. Want ook al zegt 83% van de Nederlanders van 16 jaar en ouder, dat holebi's vrij moeten zijn om te leven zoals ze willen, toch zegt 29% van de homo's en 23% van de lesbiennes in het afgelopen jaar in openbare ruimte één of meerdere keren negatieve reacties te hebben gekregen naar aanleiding van hun seksuele geaardheid. Als gevolg daarvan passen veel holebi's hun gedrag aan, om negatieve reacties te voorkomen. Meer dan de helft van degene met een partner raakt die in het openbaar (soms) om die reden niet aan.

Verder blijkt ook dat relatief veel homo's en lesbiennes psychische problemen hebben. 10% van de lesbische vrouwen en 5% van de homo mannen van 16 tot 64 jaar kan als psychisch ongezond worden getypeerd. Onder de gehele Nederlandse bevolking in deze leeftijds categorie is dat 3%. Holebi's hebben ook vaker zelfmoord neigingen. 11% van de mannen en 16% van de vrouwen heeft daarvoor ooit een plan gemaakt en 6% van de mannen en 10% van de vrouwen deed daartoe ooit daadwerkelijk een poging. In vergelijk met de algemene Nederlandse bevolking is dat 3% waar ooit een plan werd gemaakt om zelfmoord te plegen en 2% die ooit een poging deed. Bij biseksuele vrouwen liggen de percentages hoger dan bij lesbische vrouwen. Bij mannen is er nauwelijks verschil tussen homo's en biseksuelen. Dit alles blijkt uit het rapport 'Niet te ver uit de kast', van het Sociaal en Cultureel Planbureau dat vandaag is uitgekomen.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
NOBELPRIJSWINNARES PRO ANTI HOLEBI WETTEN EN BLAIR ZWIJGT.
ZANGER LANCE BASS MET DE DOOD BEDREIGD OP INTERNET DOOR VULGAIRE HOMOFOOB.
HOLEBI'S MEER KANS OP VERSLAVINGEN DAN HETEROSEKSUELEN.
PENIS VAN MAN GERELATEERD AAN ECONOMISCHE GROEI, EN HIJ WORDT KLEINER!
BELGISCH FLUIT CONCERT VAN HOLEBI'S WINT PRIJS VAN HET HART.
ACTRICE FRAN DRESHER TROUWT TOM EN RUSSEL 20 JAAR SAMEN MET 2 KIDS + FOTO'S EN FILMPJE.
ENGELAND EN WALES STARTEN ADVIES RONDE OVER HOMOHUWELIJK.
RICKY MARTIN EN RAPSTER NICKY MINAJ PROMOTEN MAC VIVA GLAM VOOR AIDS. (+ adressen Be en Nl)
HOE DENKEN ZE IN AUSTRALIE, GROOT BRITTANNIE EN DE VS OVER HET HOMOHUWELIJK.
VLAAMS PARLEMENTSLID ZAMOURI, PRATEN MET FRANSTALIGEN OVER HOMOFOBIE, MINISTER SMET ZEGT AL JA.
HOMOHUWELIJK ENGELAND: STEUN UIT ONVERWACHTE HOEK.
ELFDE LAND WAAR HOMO'S EN LESBIENNES KUNNEN TROUWEN WELDRA EEN FEIT.
VADER ZET HOLEBI TATTOO OM TE ZEGGEN DAT HIJ ZIJN ZOON AANVAARD + FILMPJE.
SPORTEN LEVERT VEEL VROUWEN EEN ORGASME.
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 21 March, 2012 en 3757 keer gelezen.Reageer op dit bericht: