Vlaams parlementslid Khadija Zamouri: praten met Franstaligen inzake homofobie, minister Smet zegt al ja.


Vlaams parlementslid Khadija Zamouri (Open Vld) is van mening dat er dringend moet worden gepraat met de Franse gemeenschap om holebithematiek in heel het Brusselse onderwijs op te nemen. Eerder pleitte ze nog voor het bestrijden van homofobisch geweld vanaf de lagere school.

In Brussel is homofoob geweld helaas een met de regelmaat van de klok terugkerend probleem. Homofoob geweld is ‘hot’ en dat is jammer, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Khadija Zamouri. Als grootstad bevat Brussel een explosieve mix van factoren en bevolkingsgroepen die de kans op polarisatie en homofoob geweld vergroten.
Khadija Zamouri liet eerder weten dat ze wil dat er vanaf het lager onderwijs verplicht voorlichting wordt gegeven over seksualiteit en seksuele diversiteit. Uit onderzoek blijkt immers dat voorlichting helpt om homofoob geweld te voorkomen. Vooral in Brussel zou dit een goede manier zijn om ten dele een oplossing te bieden aan het probleem.

In Nederland moeten binnenkort alle scholen aandacht besteden aan seksuele diversiteit. Zamouri stelde minister Smet een vraag in het Vlaams Parlement omtrent verplichte voorlichting. Zij is er overigens van overtuigd dat de hele problematiek moet uitgebreid worden naar het doorbreken van genderstereotypering en heteronormen in beeldvorming in het onderwijs. Zamouri: “Als voorlichting zich beperkt tot een voorzichtig zinnetje tijdens de biologieles, dat verdronken wordt in een algemeen verhaal over seksualiteit, wordt het doel niet bereikt.”

Minister Smet heeft alvast de wil om het seksuele aspect en de genderthematiek expliciet in te schrijven in de eindtermen van het basisonderwijs. Daarnaast zal de minister de engagementsverklaring met de onderwijsverstrekkers vernieuwen om heel wat acties in het kader van de holebi- en genderthematiek uit te voeren, waaronder de ondersteuning van scholen. Zamouri pleit ervoor om ook samen te zitten met de Franse Gemeenschap om voor Brussel tot een gecoördineerde aanpak te komen binnen alle scholen in Brussel. Minister Smet beloofde alvast met zijn Franstalige collega Simonet te gaan praten.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
HOMOFOBISCH GEWELD BESTRIJDEN VANAF DE LAGERE SCHOOL, ALDUS OPEN VLD POLITICA.
MILQUET WERKT AAN PLAN BESTRIJDEN HOMOFOBIE + PETITIE TEGEN GABYBASHING.
ELIO DI RUPO REAGEERT OP HOMOFOBIE (GAYBASHING) IN ONS LANDJE
BELG SNELRECHT VOORSTEL VOOR GEWELD TEGEN HOLEBI'S DOOR ALLOCHTONEN DOOR NVA-ers.
VLAAMS PARLEMENTSLID JAN ROEGIERS IS HET BEU DAT HOLEBI'S WORDEN AANGEVALLEN.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
OPNIEUW HOMO AANGEVALLEN, DIT KEER IN KEERBERGEN.
ONDERZOEK NAAR HOLEBI'S EN BEREIDHEID AANGIFTE HOMOFOBIE IN BELGIE DOE MEE ANONIEM KAN OOK.
HOMOHAAT IN BELGIE NIET BESTRAFT OMDAT...
LEUVEN POLITIEKE REL OM HOMOFOOB GEWELD IN ONS LANDJE.
AANTAL HOMOFOBE GROEPEN STIJGT MET 60 PROCENT, WAAROM? LEES HET HIER.
PRESENTATRICE, ACTRICE TRUUS DRUYTS VOOR HET EERST SINDS 2004 TERUG OP TV.
GRUWELIJKE HOLEBI MOORDEN IN IRAK.
ACTEUR COLIN FARELL EN HOMO BROER KOMEN OP VOOR HOLEBI'S
DE NANNY VAN PRESIDENT OBAMA WAS HOMO EN TRAVESTIET EN WOONT NU IN KROTTENWIJK.
SARA GILBERT, ROSEANNE BARR EN LA TOYA JACKSON SPREKEN ZICH UIT OVER HOMOFOBE ACTEUR.
BEAGLES MASSAAL GEBRUIKT VOOR DIERPROEVEN, HOLEBI'S STEUNEN HET MEEST.


Bron: openzone.be

Dit bericht is gepost op 11 March, 2012 en 2357 keer gelezen.Reageer op dit bericht: