Gruwelijke massale holebi moorden in Irak.
Sinds februari van dit jaar zijn er in Irak ruim 40 mensen vermoord omdat ze homo of lesbisch zijn. Vermoedelijk zijn het er nog veel meer. Sommigen van hen werden eerst ontvoerd, gemarteld en daarna vermoord.

De anti holebi moorden begonnen in februari nadat een onbekende groep posters ophing met doodsbedreigingen gericht tegen holebi's in Bagdad en Basra. De posters bevatten vaak ook foto's, namen en leeftijden en gaf deze mensen vier dagen de tijd om hun gedrag aan te passen.

Sommige moordenaars gingen erg ver. Ze verbrijzelden het hoofd van de vermoorde slachtoffers of gooiden hen van daken of gebouwen. Volgens internationale mensenrechten organisaties doet de overheid niets om deze gruwel daden te voorkomen. Men vermoed dan ook dat de overheid banden heeft met de holebi moordenaars. Ook in 2009 werden er vele holebi's vermoord in Irak.

Een online statement van de organisatie Woman's Freedom in Irak en Irak holebi's roepen alle vrijheidsstrijders in de wereld samen met alle mensenrechtenorganisaties en overheden op Irak te dwingen holebi's en transgenders te beschermen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 06 March, 2012 en 4384 keer gelezen.Reageer op dit bericht: