Historisch homo-toneelstuk voor het homohuwelijk live op YouTube met tal van hetero bekenden.

Zaterdag zal op YouTube live een nu al omstreden toneelstuk te zien zijn over de soap rond het homohuwelijk in CaliforniŽ. Vooral de cast zorgt voor veel ophef omdat die bestaat uit hetero acteurs met een hart voor holebi's, gevolgd door een kleine groep holebi acteurs. Gisteren bevestigde acteur Brad Pitt zijn deelname.

Sinds 2004 voeren voor- en tegenstanders een bittere strijd om het homohuwelijk in CaliforniŽ. Het ene moment is het huwelijk voor homo's en lesbiennes legaal het andere moment illegaal. De perikelen rond het homohuwelijk in CaliforniŽ krijgt al enkele jaren veel aandacht door het feit dat vele bekende Amerikanen zich al uitspraken tegen Proposition 8. Het anti homo referendum. Rond het referendum lopen nog altijd juridische zaken. Ondertussen blijkt uit een recente poll dat 59% van de inwoners van CaliforniŽ inmiddels voorstander is van openstelling.

Het toneelstuk dat over Proposition 8 gaat heeft een cast om u te zeggen te zeggen. Volgende holebi-vriendelijke acteurs en actrices doen mee: Brad Pitt, George Clooney, Kevin Bacon, Jamie Lee Curtis, Martin Sheen, Christine Lahti, John C Reilly, Jane Lynch, Matthew Morrison, Jessie Tyler Ferguson, Matt Boner, en Chris Colfer.

Het toneelstuk zal zaterdag 3 maart live te zien zijn op het YouTube-kanaal van de American Foundation for Equal Rights. Het begint om 19:30 u lokale tijd, dat is half vijf s'morgens bij ons.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 02 March, 2012 en 1790 keer gelezen.Reageer op dit bericht: