Homo student en een vriend aangevallen door homofoben in Leuven.

Afgelopen zaterdag zijn een 23-jarige homo en een kameraad aangevallen door homofoben in Leuven. De feiten gebeurden nadat de twee van een holebi fuif kwamen. Het is de eerste keer dat er melding is van fysieke agressie tegen holebi's in Leuven.

Koen Frison, 23, (foto) en een kameraad kregen forse klappen na het verlaten van een holebifuif. "We stonden buiten met enkele vrienden wat te praten", begint de Truiense student die in Leuven op kot zit. Toen stapten er enkele allochtone jongeren op Koen en zijn vriend af en vroegen of het een tof feestje was. Koen bevestigde positief en zei er nog bij dat het om een holebifuif ging. "Dat antwoord stond de allochtonen niet zo aan", vertelt Koen, die Audiovisuele Technieken studeert. "De sfeer sloeg razendsnel om en plots werden ze heel agressief." Een van de jongeren schreeuwde dat homo's in zijn land de strop krijgen. "Meteen kreeg ik van die mannen een vuistslag in mijn gezicht", vertelt de student die aan de gebeurtenis een gezwollen oog overhield.

"Maar een van mijn vrienden kwam er minder goed van af. Enkele andere van die jongeren begonnen zich met het gevecht te mengen, waardoor mijn kameraad een rake klap kreeg. Hij liep een snede onder het oog op." De twee studenten werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht en mochten dat ook diezelfde nacht nog verlaten.

Leuven leek nog de dans te ontspringen als het op holebi-geweld aankwam. In Brussel en Mechelen waren eerder wel al incidenten gemeld. De Leuvense politie stelde een proces-verbaal op en identificeerde de verdachte aanvallers. "De betrokkenen geven uiteenlopende versies van de feiten. We gaan de camerabeelden bekijken om uitsluitsel te krijgen over wat er precies is gebeurd", zegt commissaris Marc Vranckx van de Leuvense politie. De twee jongeren dienden een klachten in tegen hun belagers.
Update:
BELG SNELRECHT VOOR GEWELD TEGEN HOLEBI'S ALDUS NVA-ers.
VLAAMS PARLEMENTSLID JAN ROEGIERS IS HET BEU DAT HOLEBI'S WORDEN AANGEVALLEN.


EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
REPORTAGE HOLEBI'S OVER GAYBASHING (homofobe aanvallen) IN BRUSSEL.
HOMOFOBIE IN BELGIE APP BRENGT HET IN BEELD.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
BELGISCHE HOLEBI POLITIE (RAINBOW COPS BELGIUM) GAAN VAN START.
HOMOFOBISCH GEWELD BESTRIJDEN VANAF DE LAGERE SCHOOL, ALDUS OPEN VLD POLITICA.
ACTEUR MATT LUCAS STOPT MET TWITTER NA GRAP OM DOOD VAN ZIJN EX VRIEND.
9 SOORTEN HOLEBI THEE OP DE MARKT GEBRACHT.
OSCAR VOOR ACTEUR UIT HOLEBI FILM.
SERVISCHE STAD START OPVANGHUIS VOOR HOLEBI'S.
JUSTIN TIMBERLAKE KRUIPT IN HUID VAN ELTON JOHN.
SENAAT LIBERIA WIL ANTI HOLEBI WET ZWAAR VERSTRENGEN.
TOP VIJF VAN DINGEN DIE WE GEHEIM HOUDEN.

LEES OOK:
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT 2011 - ANDER NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT 2011 - BUITENLANDS NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT 2011 - SHOWBIZZ NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT 2011 - BINNENLANDS NIEUWS.Bron: hbvl.be

Dit bericht is gepost op 28 February, 2012 en 3267 keer gelezen.Reageer op dit bericht: