Belgische Flashmob tegen anti holebi wet in Sint-Petersburg 28 Februari.UPDATE 29 FEBRUARI
HOMOFOBE WET NA WERELDWIJD PROTEST AANGENOMEN IN SINT PETERSBURG.
Dinsdag 28 februari. Flashmob in Antwerpen. 17u50 uur.

Sint-Petersburg, de tweede stad van Rusland, gaat door met anti-holebi en anti-vrije meningsuiting wet

Met eindstemming gepland op woensdag 29 februari, AllOut.org leden organiseren flashmobs voor de Russische ambassades wereldwijd.

Antwerpen, België - Ondanks de veroordeling door andere overheden en een enorme online campagne door de wereldwijde holebi- en transgenderrechten groep AllOut.org, gaan conservatieve wetgevers in de Russische stad Sint-Petersburg verder met een wetsvoorstel dat boetes tot 16.700 dollar oplegt voor de "promotie van homoseksualiteit."

Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, zal zowel lezen, schrijven, spreken als de rapportering van alles met betrekking tot homo’s, lesbiennes, bi’s of transgenders strafbaar worden. Pride parades, literatuur, theater, of NGO's die openlijk holebi’s en transgenders steunen, zullen worden gecriminaliseerd.

Tijdens een recente openbare hoorzitting georganiseerd door aanhangers van de wet, riepen "expert" getuigen op tot de gedwongen behandeling of isolatie van homo's; holebi’s en transgenders werden omschreven als “onmenselijk”. Een derde, en laatste, stem zal plaatsvinden op woensdag 29 februari.

Als een laatste wanhopige poging om dit wetsvoorstel te stoppen, zullen AllOut leden van over de hele wereld flashmobs en demonstraties organiseren voor de Russische ambassades en consulaten op dinsdag 28 februari. Zij zullen de honderdduizenden verzamelde handtekeningen afleveren als bewijs van de wereldwijde oppositie tegen dit wetsvoorstel, en gebruik maken van creatieve visuals om een luide en duidelijke boodschap aan de gouverneur van Sint-Petersburg te versturen, die de macht heeft om over de wet zijn veto uit te spreken: "Don’t Go There Saint Petersburg".

Hoe mee doen:
1. Bereid op voorhand je materiaal voor een soort mondbedekking. Zo of zo. Iedereen moet kunnen zien dat je niet kan praten. Pas op met sterke industriële duct tape, want je moet het snel kunnen verwijderen.

2. van 17u50 tot 17u57
Je komt aan in Antwerpen Centraal Station MET je mondbedekking. Je kan op een bank zitten, je kan rondlopen of een krant lezen. Zorg er voor dat heel veel mensen je kunnen zien in de komende minuten. Mensen kunnen foto's of video's nemen. Negeer ze en doe alsof alles normaal is.

3. vanaf 17u57
Ga naar de grote inkomhal. Ga ergens staan en doe also je naar de klok kijkt. Sta niet allemaal samen, maar verdeeld over de hal. Kijk niet naar elkaar, maar hou in het oog wat er bovenaan de trap gebeurt. Hou ook je oren open.

4. 18:00
Een man/vrouw verschijnt met een regenboogvlag bovenaan de trap. Zodra de vlag in de lucht gestoken wordt verwijder je je mondbedekking en begin je te schreeuwen. Je mag adem happen, maar blijf schreeuwen. Een paar seconden later zal de vlag gezwaaid worden. Zodra de vlagdrager stopt met zwaaien en rechtsomkeer maakt, stop je met schreeuwen en ga je naar huis (of elders) alsof er niets gebeurd is. Blijf niet rondhangen in de hal! Als je wil afspreken, doe het buiten.

Flashmob in Antwerpen
WANNEER: dinsdag 28 februari, tussen 17:50 en 18:00 uur
WAAR: Centraal Station van Antwerpen
WIE: leden van Het Roze Huis, Outrage, All Out en betrokken wereldburgers!
WAT: Demonstranten zullen met bedekte of getapete mond "monddood” worden gemaakt om de kunstenaars, acteurs, schrijvers en burgers die deze wet zou muilkorven te vertegenwoordigen. Om het geheel af te ronden, zal er een kreet weerklinken!

Achtergrond

Het "Gay Propaganda” wetsvoorstel inspireerde een internationaal protest toen voor het eerst werd voorgesteld in de herfst van 2011, en meer dan 270.000 mensen over de hele wereld AllOut.org's petitie hebben ondertekend om te pleiten voor de opzegging van de initiatief, wat resulteerde in de belofte van de hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken van de Europese Unie Catherine Ashton om dit probleem met de Russische premier Vladimir Poetin op te nemen

Conservatieven in Sint-Petersburg dringen aan op de goedkeuring van het wetsvoorstel dat holebi’s en transgenders de mond snoert en hebben oproepen van wereldleiders en de eigen internationale verdragsverplichtingen van het land m.b.t. respect voor de vrijheid van meningsuiting genegeerd. Maar terwijl Rusland een krachtige, onafhankelijke natie is, is het niet immuun voor de mondiale publieke opinie. De overheid heeft onlangs aangekondigd dat het tot 11 miljard dollar in vijf jaar wil spenderen om internationale toeristen aan te trekken, en Sint-Petersburg, de tweede grootste stad van Rusland, gedijt op zijn reputatie als Ruslands kosmopolitisch "venster op het Westen" om bezoekers uit de hele wereld aan te trekken.

"Deze reputatie kan niet samengaan met een nieuwe wet die kunstenaars, schrijvers, muzikanten en gewone burgers muilkorven die wonen in - of een bezoek brengen aan - de stad", zegt AllOut.org uitvoerend directeur Andre Banks. "Dit wetsvoorstel, dat de eigen grondwet van Rusland zou schenden net als de internationale verdragen, is een schandalige aanval op de vrijheid van meningsuiting voor alle Russen - hetero en homo. Het mag niet worden toegestaan om overeind te blijven."

In minder dan een week hebben meer dan 65.000 personen AllOut.org's "I won’t go there" brief aan de gouverneur van Sint Petersburg ondertekend: www.allout.org/stpetersburg-dont-go

AllOut.org is een wereldwijde campagne-organisatie van meer dan 860.000 mensen uit 190 landen over de hele wereld gewijd aan de holebi- en transgender gelijkheid. Een beweging die zowel online als in het veld werkt om te bouwen aan een wereld waarin iedereen vrij kan leven en worden omarmd om wie ze zijn.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 27 February, 2012 en 1648 keer gelezen.Reageer op dit bericht: