Homeopathische dokters claimen holebi's hetero te kunnen maken met...

In Duitsland kunnen homo's en lesbiennes veranderen in hetero's door suiker. Dat blijkt althans door de vereniging van katholieke dokters die op hun website een homeopathische kuur aanbieden om holebi's te genezen.

De vereniging van katholieke artsen biedt op zijn website homeopathische 'therapie-opties voor homoseksualiteit aan. De organisatie die zichzelf 'de stem van de katholieke medische wetenschap' noemt, schrijft op haar website dat 'hoewel homoseksualiteit geen ziekte is', er 'een hele reeks behandelingen bestaan om dergelijke neigingen te onderdrukken'. Daarbij horen 'constitutionele behandelingen met homeopathische middelen zoals Platinum, psychotherapie en religieuze sessies'. Een van de homeopathische middelen die worden voorgeschreven, is Globuli, pilletjes die voornamelijk uit suiker bestaan.

"We weten dat er een aantal mensen is met homoseksuele gevoelens die in een spirituele en psychologische noodsituatie verkeren en enorm lijden", stelt gero Winkelmann, de voorzitter van de katholieke artsen in Der Spiegel online. "Als iemand ongelukkig is, ziek of in nood verkeert, moet die persoon bij ons hulp kunnen vinden". De man, die een privť-praktijk runt met een klemtoon op homeopathie, beroept zich op "medisch-psychotherapeutische, filosofische en theologische literatuur" wanneer hem om een wetenschappelijke basis voor de behandeling wordt gevraagd.

Duitse holebi's zijn er alles behalve blij mee en menen dat 'het aanprijzen van onwerkzame medicatie voor onbestaand lijden' onaanvaardbaar is. "Ze spelen in op de onzekerheden van jonge homo's en biseksuelen en hun ouders. Dergelijke belachelijke behandelingen kunnen destabiliserend werken", aldus een woordvoerder van de holebi's. "Alle ernstige experts zijn het erover eens dat seksuele oriŽntatie al in de vroege kindertijd vastligt"

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
NIEUWE THERAPIE OM HOMO'S TE GENEZEN EN HETERO TE MAKEN.(5 Augustus 2011)
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 January, 2012 en 2365 keer gelezen.Reageer op dit bericht: