Homo koppel aangevallen door security 'Winterland' in Hasselt.Gisteren avond is tijdens de vierde editie van 'Winterland' (kerstevenement Hasselt) een ruzie rond een homokoppel volledig uit de hand gelopen. Het duo bezocht samen met vrienden de Hasselse kerstmarkt.

"We zijn echt buitengezet omdat we homo's zijn", vertelt Roy Bekaert'. Het koppel heeft bovenstaande foto op Facebook geplaatst.

"De security gedroeg zich meteen agressief tegenover ons", aldus Bekaert. "Eerst hebben ze mijn vriend Dennis Swerts tegen de grond gegooid en geslagen en geschopt. Hij heeft zich, met mijn hulp, kunnen loswrikken maar toen hebben ze mij een klap verkocht op mijn oog. We zijn alleszins klacht gaan indienen bij de politie en naar het ziekenhuis getrokken waar gelukkig geen breuken zijn vastgesteld."

Volgens Winterland-organisator Maurice Schoenmaeckers ging het er anders aan toe."Dat wij ook maar iets tegen homo's zouden hebben, is complete onzin", stelt Schoenmaeckers. "De jongens zaten vlak in onze buurt in het Winterlandcafé en gedroegen zich echt ongepast, obsceen zelfs. Dat stoorde andere bezoekers en toen een van hen daar een opmerking over maakte en bijstand kreeg van een dame, die verderop zat, is die vrouw door één van de jongens weggeduwd."

"Dat was voor ons het signaal om hen van het terrein te laten verwijderen, wat we aan onze security hebben gevraagd", vervolgt Schoenmaeckers. "Ook dat wilden die jongens niet en dus hebben de securitymensen hen opgepakt. Vlak voor de deur is er één gestruikeld en op het rode tapijt gevallen. Hij had een bloedneus en een kapotte lip. Toch zijn ze verder van het terrein gezet. Ik ben er constant in de buurt geweest, er is op geen moment gevochten. Iedereen is welkom hier, ook zij natuurlijk. Maar we gaan er van uit dat de normale regels van fatsoen ook in Winterland gelden.

De jongens ontkennen in een interview met TVL dat ze uitdagend gedrag vertoonden. "We weten wel hoe we ons moeten gedragen en er waren ander mensen bij. We gaan ons niet gedragen zoals thuis in de zetel. Verschrikkelijk dat ze zeggen dat het zo is gegaan', zeggen Dennis en zijn vriend Roy. Ze zijn nog altijd niet bekomen van wat er zich op Winterland heeft afgespeeld. 'Eerst gooiden ze Dennis tegen de grond. Hij kreeg slagen en trappen van de security.' Roy wilde zijn vriend helpen en deelde mee in de klappen. 'We zijn hardhandig buitengezet omdat we homoseksueel zijn. Dat is heel spijtig, want onze geaardheid mag de dag van vandaag toch geen punt meer zijn. Je zoekt toch geen problemen als je elkaar gewoon vastpakt of een kus geeft.' Het koppel diende een klacht in bij de politie.

Ook de organisatie van Winterland dient een klacht in. Zij vinden dat ze correct handelden en nemen het niet dat ze nu door de twee mannen uit Lommel in een slecht daglicht worden geplaatst. Bij de lokale politie loopt intussen een onderzoek. 'We weten waarover het gaat', zegt communicatieadviseur Dorien Baens. 'We onderzoeken de zaak, want er zijn tegenstrijdige verhalen. We verhoren de betrokken partijen en alle getuigen. Een politieploeg ging woensdagavond nog ter plaatse. Ze namen verklaringen af en we zullen nu achterhalen welk verhaal waar is.'

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 December, 2011 en 5861 keer gelezen.Reageer op dit bericht: