Belgische lesbiennes en biseksuele vrouwen opgelet, belangrijke info...


Er is zopas een nieuwe brochure uitgekomen over lesbische gezondheid van ILGA (International Lesbian and Gay Association). Initiatiefnemer ILGA wil met deze publicatie een aantal mythes over (seksuele) gezondheid bij lesbische en biseksuele vrouwen en meisjes onder de loep nemen.

Er bestaan vele hardnekkige mythes rond gezondheid bij lesbiennes. Deze clichés kunnen nogthans nefaste gevolgen hebben voor hun gezondheid. Jammer genoeg worden veel misvattingen en vooroordelen verspreid door lesbiennes zelf. Maar ook gezondheidsdeskundigen dragen de clichés uit, door gebrek aan informatie en publieke sensibiliseringscampagnes.

De brochure gaat onder andere over borstkanker en baarmoederkanker bij lesbiennes en bivrouwen. Het risico op het krijgen van hiv en soa's bij lesbiennes. En gaat tenslotte ook over het welzijn van lesbische meisjes en vrouwen (gezondheid, coming out, verslavingen, depressies). De brochure heeft als doel bij te dragen aan de verbetering van de gezondheid van lesbische meisjes en vrouwen. Het voorkomen van geruchten en clichés de wereld uit te helpen, en dit door middel van informatie, om lesbische meisjes en vrouwen zelfstandiger te maken, wat betreft hun gezondheid, en in het bijzonder in hun contacten met de medische wereld.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 01 October, 2011 en 10328 keer gelezen.Reageer op dit bericht: