Vlaanderen en de dood van zangeres Amy Winehouse...
Ook in Vlaanderen treurt men om de dood van Zangeres Amy Winehouse die vandaag in Londen begraven werd en afgelopen zaterdag overleed in haar woning te Londen.

In Blankenbergen kunnen fans Amy terug vinden in een zandsculptuur op het zandsculptuurfestival vanBlankenberge.
Organisator Alexander Deman die diep onder de indruk was van dit plotseling overlijden, heeft het idee opgevat om Amy Winehouse, tijdelijk te vereeuwigen in het zand. Een Russische kunstdocente nam de taak op haar om de zangeres gestalte te geven. De beeltenis van Amy Winehouse kreeg een speciale plaats op het terrein van het zandsculptuurfestival.

En afgelopen zaterdag bracht het orkest van John Terra ter nagedachtenis van Winehouse enkele hits op het Gentse Sint-Baafsplein waar Terra en zijn band optrad. Het orkest speelde de nummers: It's my party and I cry if I want to. Op het einde zei Patrick Riguelle die deel uitmaakte van het orkest van Terra: 'God bless her'.

Voor de Belgische badpakkenontwerpster Lenny Leleu was Amy Winehouse een beetje de stem van onze generatie, heel eerlijk...heel puur...heel Amy. Maar ook een inspiratiebron en stijlicoon in één van haar photoshoots. De Winehouse geïnspireerde fotosessie dateert van een tijdje terug, maar met het recente overlijden van de jonge popdiva, publiceren we de reeks als eerbetoon aan ons Amy. “Amy, we will still love you tomorrow.” Klik hier om de foto's te bekijken.

De Belgische ketens van Fnac, Media Markt en Free Record Shop lieten weten een spectaculaire 'plotse' verkoop van Amy Winehouse cd's te zien. Fnac en Free Record Shop konden nog geen concrete cijfers geven, maar zeiden wel hun voorraad te willen aanvullen. Fnac merkte op dat vooral het vijf jaar oude succesalbum "Back to Black" goed verkocht wordt.

Extra kort: Winehouse werd geboren op 14 september 1983 haar ouders zijn taxichauffeur Mitchell Winehouse en de apotheker Janis Winehouse. Ze groeide in het Joods gezin op met haar oudere broer Alex. Van haar vader zou ze hebben leren zingen. Ze was de eerste Britse ooit die vijf Grammy Awards won. Zijnde: Record of the Year - "Rehab", Song of the Year - "Rehab", Best New Artist, Best Female Pop Vocal Performance - "Rehab" en Best Pop Vocal Album - Back to Black. Enkele jaren geleden kwam ze uit de kast als biseksueel. Op 23 juli overleed ze op 27-jarige leeftijd in haar woning te Londen.

Een greep uit ons overige nieuws:
Amy Winehouse vandaag naar Joodse traditie begraven in Londen + foto's.
Dader Noorse bomaanslag en slachtpartij op eiland was ook geobsedeerd door homoseksualiteit.
Anti-holebi groep en protestmars willen homohuwelijk New York terug verbieden, in Californië lukte dat...
Binnen 60 dagen mogen ook holebi's het land verdedigen, met dank aan Obama.
Zangressen Cher en Lady Gaga gaan samen...
Grootste Europees holebi sporttornooi van start gegaan in Rotterdam, 4000 sporters, 21 sporten...
Homo penis rel in de Verenigde Staten - onderzoek penis lengte.
Gerard Joling koos voor nieuw haar boven huwelijk Jeroen.
Sommige mensen hebben nooit seksuele behoeftes.
Meer lesbische huwelijken en minder homohuwelijken in Belgie.
Meer nieuws: Klik hier


Bron: Blankeberge-online, nieuwsblad.be, styletoday.be, zandsculptuur.be

Dit bericht is gepost op 26 July, 2011 en 5290 keer gelezen.Reageer op dit bericht: