Amy Winehouse vandaag naar Joodse traditie begraven in Londen + foto's.Vandaag is in intieme kring van familie en vrienden zangeres Amy Winehouse begraven. Fans en journalisten mochten niet aanwezig zijn op de Joodse begrafenis aan het kerkhof Edgwarebury Cemetery in het noorden van Londen.

De zangeres overleed afgelopen zaterdag in haar woning in Londen. Winehouse werd gecremeerd en de plechtigheid verliep onder strenge veiligheidsvoorschriften zonder de aanwezigheid van de pers. De as van Winehouse zal samen met die van haar oma Cynthia worden uitgestrooid. De oma van Amy overleed vijf jaar geleden aan kanker en de zangeres en haar grootmoeder hadden een erg hechte band, zo had Amy zelfs een tatoeage van oma Cynthia op haar arm laten zetten.

De begrafenis van Amy Jade Winehouse, zoals ze voluit heette, gebeurde naar aloude Joodse traditie zo snel mogelijk na het overlijden. De dienst werd geleid door rabbi Frank Hellner die zowel gebeden in het Engels als het Hebreeuws opzegde.

Mitch Winehouse, de papa van Amy, vertelde op de begrafenis van zijn dochter aan de aanwezigen dat de zangeres haar demonen bijna overwonnen had. Mitch Winehouse zei dat zijn dochter de drugs drie jaar geleden al overwonnen had. "Ze deed erg haar best om ook het drinken aan te pakken", zei hij op de begrafenis gisteren. "Ze was net drie weken lang nuchter gebleven. Ze zei: 'Papa, ik heb het gehad met drinken. Ik kan die blik op jouw gezicht en op dat van de rest van de familie niet langer verdragen.' Ze was het gelukkigst dat ik haar in jaren gezien had."

"Amy was ook niet depressief. Vrijdag was ze goedgezind en had ze Janis (haar moeder, jv) en Reg (haar laatste partner) nog gezien. 's Avonds speelde ze in haar kamer op het drumstel en zong ze. Wetende dat ze niet depressief was, dat ze gelukkig stierf, geeft ons troost." Amy's papa sprak ook over een "Amy Winehouse-fonds, dat dingen moet steunen waarvan de zangeres hield: kinderen, paarden, maar ook zij die met een verslaving worstelen". Verder bezong Mitch Winehouse nog de lof van Reg Traviss, de regisseur met wie Amy haar toekomst zag. De dienst werd afgesloten met Amy's lievelingsliedje 'So Far Away' van Carole King.

Na de rouwdienst volgde de crematie in Golders Green, eveneens in het noorden van Londen. Crematie wordt door de liberale Joodse gemeenschap vaak gehouden maar is taboe voor religieuze Joden. Uiteindelijk zouden zo’n tweehonderd genodigden, sommige bronnen spreken van drie- tot vierhonderd, een privé-dienst in een lokale synagoge bijwonen. Tijdens de dienst nam ook vader Mitchell het woord. Hij haalde herinneringen op die toonden hoe eigenzinnig Amy al van jongsaf aan was. Hij eindigde zijn toespraak met de woorden: “Goeienacht, mijn engel, slaap zacht. Mama en papa houden nog meer van je dan tevoren.”

De politie gaf het lichaam van Winehouse vrij nadat was vastgesteld dat ze niet is overleden in verdachte omstandigheden. De werkelijke doodsoorzaak zal ten vroegste binnen vier weken bekend zijn. De familie van de zangeres denkt dat ze is gestorven aan een hartaanval of aan een beroerte. Ze weigeren te geloven dat Amy is overleden aan een overdosis drugs. Het zou eerder de drank zijn die haar geleidelijk kapot maakte. De laatste maanden had Amy al een paar beroertes gehad door haar zware alcoholverslaving en had ze regelmatig last van hartkloppnigen. Op het einde dronk ze zoveel dat haar hart het niet meer aankon.

Artsen die Winehouse onderzochten bij haar laatste opname in een afkickcentrum stelden vast dat haar hart erg zwak was geworden en dat ze zichzelf was aan het dood drinken. Na het fiasco-optreden in Belgrado, waar ze weggehoond werd door het publiek, greep ze nog harder naar de fles. Twee weken geleden viel ze zelfs drie keer op een week flauw na liters wodka.

Op de besloten begrafenis was ook vriendin Kelly Osbourne aanwezig, dochter van rocker Ozzy Osbourne. De avond van het overlijden van Amy hadden ze nog met elkaar gesproken aan de telefoon. "Alles leek goed te gaan met haar", liet Osbourne weten aan Britse media. "Ik snap niet hoe dit is kunnen gebeuren." Osbourne was diep geraakt door het overlijden van de zangeres en om het verlies van haar vriendin te verwerken kondigde Kelly aan dat ze een tijdje geen berichten meer zal posten op Twitter. "Ik mis mijn vriendin en ben vanaf nu een tijdje niet op Twitter. Dank je wel allemaal voor de steun. #pray4amy."

Verder was ook Dionne Bromfield aanwezig. De 15-jarige zangeres was naast het petekind ook de beste vriendin van Amy. In eerdere interviews liet Amy altijd weten dat niemand haar zo goed kende als Dionne. Amy's laatste publieke optreden was dan ook met haar 12-jaar jongere vriendin. Op woensdag, drie dagen voor haar dood, stond Amy nog naast Dionne op het podium van het iTunes Festival.

Wie niet aanwezig mocht zijn was ex-man Blake Fielder-Civil. De junkie zit in de gevangenis en kreeg geen verlof om afscheid te nemen van Amy. Naar eigen zeggen is hij er kapot van en was de zangeres zijn grote liefde. Toch was het hij die Amy drugs leerde kennen en was het hij die er naast Amy nog een ander liefje op na hield. Amy en Blake trouwden in 2007 en de scheiding volgde op 16 juli 2009. Ondertussen is al bekend dat Blake geen aanspraken zal kunnen maken op Amy's nalatenschap omdat de zangeres dit zo regelde in haar testament.

Winehouse werd op de MTV Video Music Awards 2007 genomineerd in drie categorieën: Beste Vrouwelijke Artiest van het Jaar, Beste Nieuwe Artiest en Video van het Jaar, te weten voor het nummer Rehab. In 2008 won ze vijf Grammy Awards zijnde: Record of the Year - "Rehab", Song of the Year - "Rehab", Best New Artist, Best Female Pop Vocal Performance - "Rehab" en Best Pop Vocal Album - Back to Black. Het was toen voor het eerst in de geschiedenis dat een Britse artiest zoveel awards won. Enkele jaren geleden kwam ze uit de kast als biseksueel.

Een greep uit ons overige nieuws:
Vlaanderen en de dood van zangeres Amy Winehouse...
Amy Winehouse overleden, ze leefde nog eventjes, en sterren reageren massaal + foto's.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 26 July, 2011 en 11023 keer gelezen.Reageer op dit bericht: