Amy Winehouse overleden, ze leefde nog eventjes, en sterren reageren massaal + foto's.De wereld is in rouw want de Club 27', een groepje bekende muzikanten die op 27-jarige leeftijd overleden, telt er helaas sinds gisteren een nieuw lid bij. De Engelse soulzangeres Amy Winehouse voegt zich bij Jimi Hendrix, Jim Morrison, Janis Joplin, Kurt Cobain, Brian Jones en vele anderen voor 'the great gig in the sky'.

Rond 16:00 uur gisteren werd de biseksuele Amerikaanse zangeres Amy Winehouse levenloos aangetroffen in haar flat in de Noord-Londense wijk Camden. Volgens de laatste bronnen gaf de zangeres nog tekenen van leven toen de hulpdiensten arriveerden, maar ze overleed nog voor die haar konden helpen. De doodsoorzaak is nog altijd onbekend, maar speculaties over een overdosis drugs en alcohol zijn niet van de lucht. Een autopsie om de doodsoorzaak vast te stellen zal ten vroegste maandag worden uitgevoerd.

De Daily Mail meldt dat Winehouse de nacht voor haar dood om half elf 's avonds in Camden is gezien terwijl ze een drugscocktail kocht van een dealer. De diva zou cocaïne, ecstasy en ketamine hebben gekocht. Ook wordt er gezegd dat ze tijdens het kopen van de drugs onder invloed van alcohol was.

Dat het al jaren niet goed ging met Amy Winehouse weet iedereen. Sinds haar cd Black to Black uit 2006 bracht ze geen nieuw album meer uit en leek ze steeds dieper weg te zinken in haar verslavingen, sychologische problemen, eetstoornissen en relatieproblemen. Op 21 juni werd aangekondigd dat de rest van de Europese tournee gecancelled werd. En dat Amy ‘zo lang kreeg als ze nodig had' om beter te worden.

Twee dagen geleden verscheen Amy nog in het openbaar. Ze kwam even op het podium van een festival in Londen, om haar peetdochter, zangeres Dionne Bromfield, een steuntje in de rug te geven. Het publiek reageerde dolenthousiast, maar Amy zong zelf niet. Wel riep ze het publiek op om de cd van Bromfield te kopen. En wat meer was: ze zag er nuchter uit.

De Britse jazz- en soulzangeres was de eerste Britse ooit die vijf Grammy Awards won. Van haar album Back to Black gingen meer dan tien miljoen exemplaren over de toonbank. Winehouse groeide op in een Joods gezin met haar oudere broer Alex. Van haar vader zou ze hebben leren zingen. In 2007 trad ze met Blake Fielder-Civil in het huwelijksbootje. Die haar naar zijn zeggen cocaïne, crack, lsd en heroïne leerde kennen. Maar Blake kreeg in 2008 een gevangenisstraf opgelegd nadat hij toegaf dat hij Winehouse had mishandeld.

Haar mentor en vader Mitch, een taxichauffeur, probeerde haar bij Blake weg te houden, maar alle wijze woorden vielen bij de zangeres in dovemansoren. Ze liet zich herhaaldelijk in een ontwenningskliniek opnemen, maar telkens herviel ze. Grootheden die haar grote talent erkenden en zelf verslavingen hadden overwonnen, zoals Elton John en Mick Jagger, boden haar hulp aan. Maar het mocht niet baten. Haar platenfirma probeerde haar weg te houden van drugs en alcohol en installeerde haar op Santa Lucia. Het leek er even op dat ze zou herstellen maar al snel ging het terug bergaf. En toen Blake Fielder-Civil uit de gevangenis kwam en met een nieuw liefje trouwde, stortte haar wereld weer in. Het huwelijk van Amy en Blake eindigde in 2009.

Eind vorig jaar leek het dan weer beter te gaan met Amy toen ze een relatie begon met filmregisseur Reg Traviss. Maar helaas liep deze relatie ook verkeerd af toen bleek dat Traviss nog een ander liefje had. Wat later leek het er weer even op dat het terug beter ging tussen de twee en vroeg Amy haar Traviss ten huwelijk. Toen die weigerde omdat ze verslaafd was aan alcohol en drugs storte haar wereld opnieuw in.

Haar ouders zagen het aankomen. Moeder Janis zag haar dochter nog 24 uur voor haar dood. 'Het was een kwestie van tijd. Ik ben nog in shock, maar ik wist dat haar leven niet lang zou duren. Ik zal haar laatste woorden voor altijd blijven koesteren. We hadden een dag samen doorgebracht en toen ik weg ging omhelsden we elkaar en zei ze 'ik hou van je mam'. Dat vergeet ik nooit meer'.

Ook haar vader Mitch was niet optimistisch over de gezondheid van zijn dochter. Hij deed er alles aan om zijn dochter op het rechte pad te krijgen maar vond zijn dochter ontroostbaar verdrietig na de breuk met haar ex-vriend Reg Traviss. Vader Mitch zegt dat hij op het punt staat van instorten. 'Maar dat mag nu niet. Ik moet sterk zijn voor mijn familie, ze hebben me nodig'.

Na het nieuws over de dood van Winehouse kwamen er ook tientallen reacties van beroemdheden.

Producer Mark Ronson, die veel met Winehouse samenwerkte, liet verslagen weten dat Winehouse 'als een zus voor hem was.' "Ze was mijn soulmate. Dit is een van de meest trieste dagen van mijn leven",

Ook Universal, de platenmaatschappij van Winehouse, reageerde geschokt op haar dood. "Wij zijn diep bedroefd door het plotselinge verlies van zo'n begaafd muzikant, artiest en vriend. Onze gedachten gaan in deze moeilijke tijd uit naar Amy's familie, haar vrienden en fans."

Actrice Demi Moore schreef op twitter: "Ik leef mee met haar familie. Dat haar ziel vrede mag vinden".

Sir Elton John zei: "Ze was een van de meest rudimentaire artiesten die dit land ooit voortbracht."

Lady Gaga schreef: "RIP voor de wonderbaarlijke Amy Winehouse. Zo"n groot talent.

R&B-zanger Usher schreef: "Ik ben zo droevig over het verschrikkelijke nieuws over Amy Winhouse's dood. Ik ben zo blij dat ik je kende Amy. Rust in vrede. Je bent te vroeg heengegaan… We zullen je missen!!"

De Nederlandse zangers Ilse de Lange twitterde: RIP @ AmyWinehouse.

Zangeres Candy Dulfer: "Rust in vrede Amy Winehouse. Één van de beste zangeressen die ooit geleefd heeft. Ben er erg droevig over!"

Ook de Nederlandse zangeres Giovanca liet een berichtje achter en schreef: "Verdomme.. We zijn één van de meest buitengewone, getalenteerde zangeressen uit de jaren 2000 verloren".

Saxofonist Neal Sugarman, die erg nauw samenwerkte met tijdens de opnames van 'Back to black' en tijdens latere tournees schreef: 'Ze was een fantastische muzikant en heel erg open. Ze was echt heel goed in samenspelen met de band en ze kwam nooit over als een verwaande ster'.

Rolling Stone Ronnie Wood liet weten dat hij zijn volgende radioshow aan Amy Winehouse zal opdragen. 'Ik heb een heel goede vriend verloren waarmee ik vele fantastische momenten heb beleefd.'

Kelly Osbourne, dochter van rocker Ozzy Osbourne twitterde: "Ik kan momenteel niet eens ademen, omdat ik zo hard huil. Ik heb net een van mijn beste vrienden verloren."

En Popster Rihanna reageerde dan weer: 'Lieve Amy, je hebt een enorme impact gehad op de muziekindustrie en de wereld, in een heel korte tijd, te kort. Mijn hart doet oprecht pijn.'

Katt Moss twitterde: RIP Amy Winehouse. Ik ben zo van de kaart. Ze was zo'n groot talent. Ik ben er kapot van.

Zangers Lily Allen zei: "Het is zo erg. Er is niets anders te zeggen. Ze was een verloren ziel. Mogen ze rusten in vrede.

Het mag duidelijk zijn de dood van Amy Winehouse laat diepen sporen na en niemand zal haar snel vergeten. Het is jammer dat zo'n groot talent zo vroeg moest gaan...

Update 26 Juli '11: Amy Winehouse vandaag naar Joodse traditie begraven in Londen + foto's. EN Vlaanderen en de dood van zangeres Amy Winehouse...holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 July, 2011 en 9199 keer gelezen.Reageer op dit bericht: