Yasmine mocht lang niet uit de kast, assistent en vertrouweling doet zijn verhaal.
Twee jaar na haar dood is Yamine (Hilde Rens) nog altijd niet vergeten. Zeker niet door Luc Ceulemans (foto), 53, die jarenlang haar persoonlijke assistent en vertrouweling was. In weekblad Dag Allemaal verteld Luc over waarom Yasmine in de kast bleef en haar eerste vrouwelijke liefdes.

Tussen 1989 en 1997 was Luc Ceulemans de persoonlijke assistent van de op 25 juni 2009 overleden zangeres en presentatrice Yasmine. In de hoogdagen van 'Tien om te zien' zong ze nog opzwepende danceliedjes, en overal waar ze optrad waren er net als bij andere Vlaamse artiesten toen, zéér uitbundige taferelen. Bijna dag en nacht waren Luc en Yasmine samen. Luc nam haar in bescherming zodat ze niet teveel werd lastig gevallen na de optredens. Daarnaast was hij een van de weinigen bij wie ze haar hart kon uitstorten.

Ceulemans heeft het er nog altijd moeite mee dat Yasmine op 25 juni 2009 uit het leven stapte en heeft haar overlijden nog steeds niet verwerkt, na haar dood was hij een tijd lang ziek van verdriet. Maar nooit liep hij te koop met hun innige band of sprak hij openlijk over de jaren toen Yasmine en hij close waren. Yasmine beschouwde hem als een deel van de familie, als ze problemen had luisterde hij en ze vertelde veel over zichzelf, want als bekende zangeres kon ze maar bij weinig mensen haar hartje uitstorten.

Ilse en Alain, twee mensen die haar fanclub mee leidden, behoorden ook tot dat intieme groepje vertrouwelingen. Toen Yasmine nog een relatie had met een man kwamen er al geruchten dat ze lesbisch zou zijn. "Als het aan haar had gelegen had ze sneller uit de kast gekomen. Maar haar eerste manager en ik hebben er alles aan gedaan om dat zo lang mogelijk geheim te houden dat Yasmine lesbisch was. Daar heb ik nu spijt van. Uiteindelijk was dat nergens voor nodig. Yasmine wilde niet liever dat haar liefde voor Suzy (nu de echtgenote van Alexandra Potvin) openbaar te maken. Suzy werd uiteindelijk mee ingeschakeld in de Yasmine fanclub, zo viel het niet op dat ze er altijd bij was tijdens optredens."

Toch begreep Yasmine de beslissing van haar manager en Luc om nog in de kast te blijven. Ze begreep de argumenten, die waren vooral het feit dat ze erg veel mannelijke fans had. "Dat is een van de redenen geweest dat ik haar lijfwacht ben geworden. In de discotheken waar ze optrad, konden veel jonge gasten hun handen niet thuis houden, als je begrijpt wat ik bedoel. Kortom, Yasmine was big business. We waren bang dat haar succes zou afnemen als dé waarheid aan het licht zou komen. Maar Yasmine was intussen smoorverliefd op Suzy. Voor haar mocht de hele wereld het weten dat zij gelukkig was." Luc denkt dat het relatie einde van Yasmine en Suzy kwam door het feit dat ze niet als koppel naar buiten mochten komen. "Ze zijn niet in ruzie uitelkaar gegaan, ik heb ze trouwens nooit ruzie weten maken. Toen het gedaan was zei Yasmine dat ze niet zo goed bij elkaar pasten. Maar ze zijn elkaar altijd blijven respecteren." Na haar relatiebreuk met Dieter had ze nog een tijdje iets met een man. Maar toen die relatie afsprong was voor haar de maat vol. "Wij mochten op onze kop gaan staan, vanaf dan hield ze niet meer verborgen dat ze lesbisch was.

Yasmine's eerste vrouwelijke liefde was Suzy, later was ze met Alexandra Potvin. En ondertussen zijn Suzy en Alexandra al jaren een koppel en getrouwd. Van de relatiebreuk met Alexandra heeft ze wel serieus afgezien, maar ze stak dat weg. Pas twee weken na die breuk bekende ze Luc dat ze er erg vanaf zag. "Maar ze herpakte zich, tot grote opluchting van iedereen. Haar moeder heeft ooit gezegd dat iedereen vond dat ze zo'n sterke was, maar dat ze dat eigenlijk helemaal niet was. Dat klopt, ze was heel fragiel. Ik heb mij daar zelf in vergist. Ik was er ook van overtuigd dat ze een sterke vrouw was. Niet dus. Ze kon erg goed acteren, stopte alles weg. Op optredens deed ze alsof er niets aan de hand was. Slechts één keer stond ze bijna te wenen op het podium. Dan leek zij een gekwetst vogeltje dat net uit zijn nest was gevallen."

"We probeerden er altijd te zijn voor haar. Ook al zat ze dikwijls heel diep in de put, zodat we het er zelf moeilijk mee kregen. Maar het gaf ons kracht dat er altijd een moment kwam waarop we merkten ze is terug het is gedaan. We wisten dat ze nog wel eens kon hervallen, dat wel. Ze zou altijd breekbaar zijn. Maar dat ze ooit écht een einde aan haar leven zou maken. Nee dat had niemand verwacht. Die keer kon niemand haar helpen. En dat wist ze ongetwijfeld." Luc wordt erg emotioneel, en verteld dat hij het erg moeilijk heeft wanneer hij over haar praat. De laatste jaren hadden de twee minder contact, maar het weinige contact dat er was, was erg intens. Hij zag Yasmine voor het laatst enkele jaren voor haar dood. "Ze kwam mij opzoeken aan zee. Sinds ik vijf hartinfarcten heb gehad kom ik nog zelden buiten Oostende. We gingen samen iets drinken het was heel tof."

En toen ving hij via Facebook op dat het niet zo goed ging met haar. "Ik stuurde een berichtje naar de fanclub, ik kreeg geen antwoord en een week later was ze er niet meer." Hoe hij haar herinnert: "Ze kon koppig zijn, en als ze het niet met mijn eens was, dan wond zij daar géén doekjes om. Maar ze was nooit achterbaks of brutaal. En als ze ongelijk had, voelde ze zich niet te goed om dat toe te geven. Ja ze was een goed mens.

Eerder kon je bij ons lezen:
Twee jaar na dood Yasmine krijgen ouders opnieuw klappen.

Een greep uit ons overige nieuws:
Antwerpen kleurt weer roze, met veel parties, activiteiten en ook Pink Friday Sinksenfoor.
Overheid neemt expert in dienst die holebi's kan genezen.
Aantal Belgische homohuwelijken daalt, en holebi's vaak onzeker om te trouwen.
Eerste grote stap in goede richting voor holebi's en transgenders wereldwijd.
Britse soap krijgt meer dan honderd klachten over homo bed scène.
Beweeg uw kattenoren met uw hersenen + filmpje hoe het moet.
Beroemde homo televisiekok noemt homoseksualiteit onnatuurlijk, en dat is geen grap.
20-jarige homo acteur uit Glee gaat kinderboeken schrijven.
Nieuw lesbisch boek uit, over kinderwens en de uitvoering + trailer.
Eerste homokus op Britse Tv dateert uit jaren zestig + foto.
Meer nieuws: Klik hierBron: Dag Allemaal en extra info door holebi.info

Dit bericht is gepost op 19 June, 2011 en 5795 keer gelezen.Reageer op dit bericht: