Koen Crucke papa geworden en campagneambassadeur.
Koen Crucke is zopas papa geworden en tevens sinds vandaag ook campagneambassadeur voor de nieuwe gaia campagne tegen het dragen van bont.

Crucke mag zich sinds kort officieel papa noemen, want de zanger en acteur heeft namelijk een zoon gekregen. Crucke en zijn echtgenoot Jan Gheysens, 56, hebben een zoon gekregen. Geen baby, maar een volwassen man. Stefan Meert, de woordvoerder en manager van Crucke woont al sinds zijn 18de bij het koppel, nu inmiddels al 13 jaar, en wordt door Crucke en zijn man als hun eigen zoon beschouwd. En daarom hebben ze zopas die band ook laten officialiseren, waardoor Stefan effectief hun zoon en dus ook erfgenaam wordt.

Daarnaast is Crucke sinds vandaag ook campagneambassadeur geworden voor de nieuwe Gaia campagne tegen bont. Samen met hem hebben nog zeventien andere bekende Vlamingen hun gezicht geleend voor de campagne. 'Ik kom nog liever dertig kilo bij dan dat ik bont draag', zegt Crucke.

Vandaag start Gaia een twee weken durende durende affichecampagne in het station Gent-Sint-Pieters, in het Centraal Station en de premetro van Antwerpen en in de in- en uitgangen van de Brusselse metro. In Gent, Hasselt, Antwerpen en Knokke zullen reclamewagens met affiches van twintig vierkante meter rondrijden, en vanavond worden de portretten van de 17 BV's tegen bont op een 140 vierkante meter groot scherm geprojecteerd op het Gentse UCO-gebouw.

Naast Crucke zijn er nog de 17 andere Bekende Vlamingen, deze zijn: Herman Brusselmans, Miguel Wiels, Tina Maerevoet, Maaike Neuville, Stijn Meuris, Olivier De Schacht, Pol Goossen, Liliane Saint-Pierre, Martine Prenen en dochter JoŽlle, Gilles De Bilde, Erika Van Thielen, Geert Hunaerts, Linda Mertens, Chris Dusauchoit, Els De Schepper en Dimitri Verhulst.

Elke BV maakt op 'zijn' affiche in een gevatte slogan een statement. De campagne is gericht tegen bont, maar wil consumenten ook waarschuwen voor bont dat minder opvallend verwerkt zit in de kraag of de mouwen van jassen. Gaia stelt dat er in de 19 Belgische nertsenkwekerijen ruim 150.000 nertsen worden opgesloten in kleine draadgazen kooien van van 80 bij 30 bij 30 en om de zeven maanden vergast. "Wereldwijd worden tientallen miljoen vossen, nertsen, chinchilla's, wasbeerhonden, bevers en vele andere pelsdiersoorten anaal geŽlektrocuteerd, vergast, verdronken, doodgeknuppeld en op nog andere wrede manieren gedood", zegt Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 23 February, 2011 en 6473 keer gelezen.Reageer op dit bericht: