Moslim-stickers bedreigen Londense holebi's.

UK: In het Londense East End prijken sinds enkele dagen anti-holebi stickers (foto). En ze hangen overal, vlakbij de homo-uitgaansbuurt, in de wijk en vlakbij een school.

De stickers melden onder andere dat er ter plekke een gay-vrije zone is, en dat Allah gevreesd moet worden en dat Allah meedogenloos is in zijn straffen. Volgens de meesten is dit het werk van de moslimbeweging Islam4UK, die banden zou hebben met de verboden Al Mahajaroun Groep. Maar er zijn ook vermoedens dat een ultra rechtse beweging als de English Defence League er achter zou kunnen zitten. Deze beweging staat bekend als anti-islam.

Volgens de politie worden er ruim vijf homofobe geweldsdelicten per maand gepleegd in de buurt. De politie liet weten op de hoogte te zijn van de stickeractie en vraagt de bevolking te melden waar er nog stickers hangen. En dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de daders van de homofobe plakactie.

Homorechten activist Peter Tatchell zei dat hij in de afgelopen jaren meermaals is belaagd door jongeren. 'Ik ben er al drie keer belaagd door moslimjongeren. In alle drie gevallen schreeuwden ze religieuze slogans. Mijn homoseksuele moslim-vrienden die er wonen zijn doodsbang. Ze vrezen geweld en durven amper buiten te komen, laat staan uit de kast komen.'holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 February, 2011 en 3448 keer gelezen.Reageer op dit bericht: