Vlaamse campagne voor twijfelende (holebi) jongeren.
De Jongerengroep Wel Jong Niet Hetero (tot 30 jaar) en de Holebifoon stellen trots hun nieuwe affichecampagne voor. De slogans "Ben je bij hem, maar denk je aan haar?" en "Ben je bij haar, maar denk je aan hem?" verwijzen naar de twijfel over seksuele identiteit. Jongeren stellen zich steeds vroeger vragen over hun seksuele identiteit. Bespreekbaarheid van het thema op school is dus erg belangrijk. Daarom ontvangen alle Vlaamse middelbare scholen van de eerste graad binnenkort twee mooie affiches die hen doorverwijzen naar Wel Jong Niet Hetero en de Holebifoon.

Jongeren worden steeds vroeger geconfronteerd met vragen en twijfels over hun seksuele identiteit. Wel Jong Niet Hetero (de nationale jeugdbeweging voor holebi's en transgenders in Vlaanderen) wordt de laatste jaren overspoeld door verhalen van jongeren. Ook de Holebifoon (de info- en hulplijn voor iedereen met vragen over het holebithema) merkt een trend van steeds jongere bellers en chatters. Uit hun verhalen blijkt een grote en dringende nood om dit thema op school bespreekbaar te maken.

De twee campagnebeelden tonen een meisje en een jongen op de schoolbanken, die nadenken over verliefdheid maar in de war zijn over hun seksuele identiteit. "Ben je bij hem maar denk je aan haar?" en "Ben je bij haar maar denk je aan hem?" geeft die twijfel weer. De posters vormen samen een mooi geheel, en kunnen dus apart of samen uitgehangen worden.

Michiel Vanackere (Wel Jong Niet Hetero): “Wij merken onder onze leden een duidelijke verjonging op. Steeds meer tieners vinden de weg naar ons aanbod via onze lokale groepen en/of nationale teams. We vinden het belangrijk dat jongeren in een veilige omgeving kunnen samenkomen en praten over homoseksualiteit en transgenderisme. Ook op school moeten die thema’s beter bespreekbaar worden en daar gaat deze campagne over.”

Mieke Stessens (çavaria): "Als een school de posters uithangt, geeft ze aan dat er over homoseksualiteit gepraat kan worden. Tegelijk kunnen jongeren zien dat ze bij de Holebifoon of bij Wel Jong Niet Hetero terecht kunnen om over hun gevoelens te praten of om informatie te vinden."

Scholen kunnen een gratis kennismakingspakket aanvragen over homoseksualiteit en transgenderisme. Scholen die intekenen op dit basispakket komen op de “tolerolijst” van de website van Wel Jong Niet Hetero. Op die manier wil Wel Jong Niet Hetero aan ouders, (toekomstige) leerlingen, leerkrachten, … tonen welke secundaire scholen (mee)werken aan een tolerant klimaat voor holebi's en transgenders in Vlaanderen.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 19 January, 2011 en 5052 keer gelezen.Reageer op dit bericht: