Filip Dewinter: 'Beste preventie hiv is heteroseksualiteit promoten'.De beste preventie rond hiv is het promoten van duurzame en heteroseksuele relaties". Dat heeft Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter vandaag in het Vlaams parlement gezegd.

Dewinter deed zijn uitspraak in de marge van een vraag van Irina De Knop (Open Vld) aan minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V). "Zo'n 80 procent van alle hiv-besmettingen gebeurt bij mannen. Acht op tien van die besmette mannen zijn homoseksuelen. Voor mij niet gelaten, maar ik denk dat de beste preventie er niet in bestaat condooms uit de delen. De beste preventie bestaat er uiteindelijk in te pleiten voor duurzame en heteroseksuele relaties", klonk het.

"Ik weet dat het politiek niet correct is dat te zeggen, maar ik doe het toch omdat ik meen dat we het licht van de zon ter zake niet mogen ontkennen", aldus Dewinter.

Vraagsteller Irina De Knop kon haar oren moeilijk geloven. "Hoe is dit mogelijk anno 2010? In sommige Afrikaanse landen is dat een probleem, maar we zijn in BelgiŽ. 'All men and women are equal.' Mijnheer Dewinter, als uw partij nu eens zou beginnen met dit te aanvaarden, dan zou u verder komen", aldus De Knop.

Ook Jan Roegiers (sp.a) reageerde: "Mijnheer Dewinter, het is niet de eerste keer dat we hierover van mening verschillen, maar ik wil u duidelijk zeggen: er zijn homo's die gelukkig getrouwd zijn, en ik ben er een van, en ik ben blij dat dat in dit land kan"


Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 02 December, 2010 en 10235 keer gelezen.Reageer op dit bericht: