Apple keurt anti holebi app goed.
Verenigde Staten: Apple heeft zijn goedkeuring verleend aan een iPhone app die gebruikers oproept zich aan te melden om een verklaring te steunen tegen homo's en lesbiennes.

De app is gebaseerd op de zgh. Manhattan Declaration, een manifest dat in 2009 is gepubliceerd door christelijke en katholieke leiders, en die stelling neemt tegen de 'uitholling' van het instituut huwelijk.

De applicatie heeft van Apple een 4 rating gekregen, dat wil zeggen dat het 'geen aanstootgevende inhoud' bevat. Maar dat doen ze wel, want de app vraagt de gebruikers of zij het eens zijn met vier uitspraken over abortus en over homo en lesbische trouwrechten.

Degenen die antwoorden dat ze pro abortus en pro homohuwelijk zijn wordt verteld dat dit onjuist is! Verder geeft de app ook links naar de Manhattan Declaration, die zegt dat homo-relaties immoreel zijn en dat goedkeuring aan een opengesteld huwelijk gelijkwaardig is aan het goedpraten van incest.

Een Amerikaanse holebi-groep roept nu op om een petitie te tekenen waarin men Apple vraagt de app te verwijderen. 'Het is te gek voor woorden dat Apple met het toekennen van een rating 4 durft te beweren dat de app 'geen aanstootgevend materiaal' bevat. Kom aan zeg!!', aldus een woordvoerder van Change.org.

Apple was niet bereikbaar voor commentaar; in een automatische e-mail aan Change.org zegt de firma dat de kantoren gesloten zijn wegens Thanksgiving-dag.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 November, 2010 en 4641 keer gelezen.Reageer op dit bericht: