Melissa Etheridge: 'geen spijt van grote mond'.

Enkele weken nadat bekend werd dat de Amerikaanse zangeres Melissa Etheridge en haar partner Tammy Lynn Michaels na een relatie van negen jaar uit elkaar gaan ligt haar nieuwe plaat in de winkel. De titel daarvan, 'Fearless Love', lijkt plots wel ongelukkig gekozen.

"Die titel was bedoeld als statement. Liefde moet je onbevreesd ondergaan, alleen dan wordt je geraakt door diepe ervaringen. Die vallen helaas niet altijd positief uit, zo blijkt in mijn geval.” Liefde is het grote thema op de nieuwe plaat en haar ex-partner wordt in mening nummer lovend bezogen. "Ongelukkig”, geeft Etheridge toe, “maar ik heb geen spijt van de boodschap op het album. De gevoelens die ik had zijn veranderd, maar dat is geen reden om ze nu te ontkennen."

Sinds haar derde album 'Yes I Am' aanziet ben de zangeres als boegbeeld voor de lesbische gemeenschap, toch ziet ze zichzelf niet als rolmodel. "Laten we eerlijk zijn, ik heb qua relaties in ieder geval niet het goede voorbeeld gegeven", lacht ze. "Ik heb het nooit als een roeping gezien, ik kan gewoon mijn mond niet houden. Als iemand om mijn mening vraagt zal ik die geven." Voor die openheid betaalt Etheridge nu de rekening. "Ik en mijn grote bek ook altijd. Nu ik publiekelijk onderuit ga weten ze me natuurlijk als eerste te vinden. Ik vind alle kritiek nogal hypocriet."

"Ik ben er zeker niet trots op dat dit mijn tweede relatie met kinderen is die op de klippen loopt, maar er zijn genoeg hetero’s die hertrouwen en opnieuw een gezin beginnen. Daar hoor je niemand over. Als Tammy een man was hadden mensen hier niet zo moeilijk over gedaan. Dan was het ‘shit happens, get on with it’ geweest, nu heerst er een ondertoon van ‘zie je wel, er klopt iets niet aan die mensen’. Daar kan ik me enorm kwaad om maken."

Etheridge legt verder uit dat haar lesbische geaardheid verbloemen voor haar geen optie was. "Je zult maar opgroeien met het idee dat er vanwege je geaardheid iets mis met je is. Als ik dankzij mijn bekendheid of liedjes op de radio zo iemand kan bereiken en weer een normaal zelfbeeld kan geven, dan is me dat al het gezeur dubbel en dwars waard."
De zangeres die dit interview gaf aan nu.nl schrikt wanneer ze hoort dat het geweld tegen homo's toeneemt in de Nederlandse hoofdstad. "Ik kom hier erg graag. Dit was een van de eerste plaatsen ter wereld waar ik met mijn vriendin hand in hand over straat kon lopen zonder nagestaard te worden. Of erger." Haar gezicht betrekt. "Het gaat wereldwijd niet goed met de homo-emancipatie, dat baart me grote zorgen. Na iedere stap vooruit lijken we er weer twee terug te doen. Het wordt tijd voor actie. Tijd dat ik nog vaker mijn grote bek open trek."

Eerder kon je bij ons lezen:
Ex Melissa Etheridge wil kinderen niet delen.
Melissa Etheridge en Tammy gaan scheiden.

Een greep uit ons overige (HoLeBi & Hetero) nieuws:
Premier Berlusconi: 'Ik ben beter dan homo's'
Krant mag geen foto's meer plaatsen van homo's.
Little Britain acteur wil graag homo-zoons.
holebi's waren ook een doelwit voor bompakketen naar Verenigde Staten.
Ellen redde mij van anorexia, aldus echtgenote Portia de Rossi.
Bert van Ernie doet coming out op Twitter..
Schoolbestuurder wil homo en lesbische studenten dood.
Vlaamse homo's vluchten van platteland naar stad.
Elton John redt muzikant idool uit de goot.
Vrouw trouwt met zichzelf en gaat solo op huwelijksreis.
Acteur Sacha Baron Cohen opnieuw aangeklaagd om homo Brüno.
Doe je liefste knuffel een reis cadeau..
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.


Bron: nu.nl

Dit bericht is gepost op 04 November, 2010 en 4852 keer gelezen.Reageer op dit bericht: